Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výčitky,strach a bezmoc.

02. 06. 2016
1
3
698
Autor
ann.17

Výčitky, strach, bezmoc. 

Seděla jsem nad kusem papíru s hlavou opřenou jako v hospodě a byla jsem bezradná. V hlavě se mi odehrávala 3. světová a myšlenky se hrnuly jedna za druhou. Krůpěje potu mi stékaly po obličeji a lemovaly mou tvář. Dvě žilky se prodraly na povrch a modré hrbolky dotvořily obličej ve stresu. Bílý papír ležel netknutý přede mnou a já na něj odměřeně hleděla. Nechtěla jsem snad narušit ten válečný prostor mezi námi. Vyhlásit válku? To jsem neměla v úmyslu, jenže nějaký čin jsem provést musela. Kdybych na ten papír jen tak hleděla, stejně by mě neosvítilo a vědomosti samy do hlavy nenaskákaly. Byla jsem v rozpacích. Křečovitý výraz odhaloval rozpolcenost uvnitř. Nakonec boj přemohl. Vyzbrojila jsem se otrouhanou tužkou, která bodala jako kopí. Pomalu přiblížila tuhu k papíru. Hleděla jsem na temnou čáru, kterou mé kopí zanechávalo na bitevním poli. Pak jsem se začala soustředit na taktiku boje. Jednotlivé body jsem několikrát pročítala a snažila jsem se v hlavě najít správnou odpověď. Prošla jsem celý papír a pak znovu a znovu. Nakonec byl celý papír popsán, ale byla to taktika hodna Spartě Praha, když vyrazí do evropského dění. Nestála za nic. Odložila jsem zbraně, nechtěla jsem se více trápit. Neustále mě hlavou lítaly výčitky. Jedna za druhou jako by bodala do mé duše a ta pomalu ucházela, jako když píchnete kolo. Seděla jsem na místě klidně, ale uvnitř mého těla se odehrávalo hotové peklo. Topila jsem se ve špatném svědomí, v sebelítosti a ve zklamání sama sebou. "Odložte pera, zezadu sbíráme.." Tahle věta mě odstřihla z boje. Vítězná famfára zazněla. Otázka zní, zda jsem vyhrála já,nebo ten test nade mnou.. 

3 názory

ann.17
29. 03. 2017
Dát tip

Dostala jsem za 3 :D a to dilky kreativitě a smyslu pro humor mého učitele, který ocenil aspoň vtipnost daných odpovědí :D 

Děkuju moc! Není nad to napsat člověku hezkou věc a udělat jeho den ještě krásnější než je :) 


Benetka
28. 03. 2017
Dát tip

Je to moc hezky napsáno. Dokázal bych si to představit jako součást nějakého většího celku...

Ono to nakonec i tak trošku svádí - připomíná to jeden ze zápisků do deníčku - i když vtipný a přemýšlivý...

Agáta : ...to jsi napsala,jako by se ptala spoluvězeňkyně v cele vazební věznice po návratu kolegyně od soudu... :)


agáta5
02. 06. 2016
Dát tip

to by mě zajímalo, za kolik jsi to měla :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru