Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Manon je krátké retko

03. 06. 2016
7
10
1345
Autor
Movsar

Branické skály

Tvářím branických skal lze přiznat výzor á la clean shaved man. A snad i trochu kolínské, když se lezci šmiknou nohy a v dlouhém polibku skalisku vydává se fall in love. Tady se dávno neláme kámen, nejvýš těla sportovců. A říkají tomu v mezinárodní řeči challenge. A mají při tom odhodlaný výraz primátora před kamerou. Přejme jim jen šťastné výstupy. A primátorovi už konečně nějaké to clean shaved usnesení.


Manon je krátké retko

Na soklech kadeřnictví Manon posedávají holky. Berou pauzu. A třeba se propadají do básní. Nevíme. Víme ale, že se pár šluky připravují k soustředěnější páci s břitvou. A pak přichází šéf s nůžkami a cigarety jim ostříhá. Na docela moderní způsob. Asi malý profesní žert.


Barrandovské serpentýny

Jízdnímu řádu zvoní hrana, bije půlnoc. Kdo nestihl autobus, ten bude muset barrandovskými serpentýnami vystoupat po svých. Ticho navhlé deštěm občas rozehřmí letadlo v nízké hladině, psi rozštěkají svůj ovčácký šlágr a za některými okny se možná pohne záclona. V dálce budou dohořívat ohýnky mrakodrapů, kde nejsou žádné záclony a už ani obyčejná zvědavost. 


Celníci v oknech

Hlas se může lesknout jako samet a vůně šeříků šeptat pod výměrem nočního klidu. Otevřené okno je hranicí: z bytu jde tlumená hudba, z ulice zas vůně květů. Jako unavení celníci lidé hledí do tmy. A někteří dávají signál oharkem cigarety a druzí mají jen pusté rety. A panuje na této betonové celnici podobně velkorysá atmosféra jako svého času na jugoslávských přechodech, kde opálení muži v uniformách jen líně pokynuli rukama a dál si hleděli své únavy. 


10 názorů

Marcela.K.
04. 06. 2016
Dát tip

:-) ba ne, syn má svůj dům... jen  mi říká, když mi něco nejde, že největší problém mého počítače sedí před monitorem na židli ;-))


Movsar
04. 06. 2016
Dát tip

takže žiješ přímo ve středu říše elektroniky. a rozvracíš ji, jak se říká, zevnitř. :-)


Marcela.K.
04. 06. 2016
Dát tip

To já vím, chodí mi, že jsi oblíbenej :-) jen tu mám přehledně to, jak jsi produktivní oproti jiným oblíbencům ...

Mně vyhovuje stolní PC, i když můj syn se prodejem všeho kolem počítačů "živí" a dokonce informatiku i učí :-) v tomto případě se moje "technická odmítavost " nějak skřížila s manželovou "technickou přitažlivostí" ;-))


Movsar
04. 06. 2016
Dát tip

to já ale za ně můžu jen zčásti, já ne neposílám, už proto, že jsem taky technicky odmítavý (eufemismus, viď?) typ. taky nemám smartphone a nechci, co to půjde.


Marcela.K.
04. 06. 2016
Dát tip

Mám tu z těch avíz od tvých porcí žloutenku...holt jsou dny, kdy i na dobrou drškovku kašlu ...to víš - terasa, Verunka...nohy na stůl...ale pak přijde den a cpu se jak zjednaná ;-)

Nemám ani chytrej telefon, ani notebook. Jen nevím, jak vysvětlit doma, proč tyhle věci nechci...ani od Ježíška :-)

 


Movsar
04. 06. 2016
Dát tip

díky, přátelé.

takže směe praha 9, romantičtěji řečeno rajská zahrada, evženiie?

díky, marcelo. jen cesty tramvají zužitkovávám a z nich se snažím jako hrabalův pábitel leli přivézt vám domácí dršťkovou z miniatur. a vězte, že ještě horkou. jen doufám neskončit jako on, na přechodu se rozhlížím.

 


Marcela.K.
04. 06. 2016
Dát tip

Vypneš taky někdy tu svoji hlavu ? ;-) není to už nemoc?

 


lawenderr
03. 06. 2016
Dát tip

dneska nej - Barrandovské serpentiny, ale i Celníci ... že ráda četla:)


Díky tvým postřehům se dostanu i na druhý konec města.   /T


Gora
02. 06. 2016
Dát tip

Skvělé...ten šéf s nůžkami je zdařilý moment...a hlas sametově lesklý  a unavení celníci...moc pěkně vyjádřeno:)))                                              /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru