Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Číňanka v jahodovém kloboučku

07. 06. 2016
7
9
1487
Autor
Movsar

Malý elektronický deník, 7.6.2016.

Sluníčkáři

Lidská společenství už se rozvoněla krémy na opalování. Sluníčkáři jim říkají ti věčně zamračení morousové, co rádi tráví čas ve stínu davů. Ale sluníkářům pranic nesejde na jméně, jsou velkorysé plémě.


Azuro na Václaváku

Václavákem jde podivín, mumlá si sám pro sebe a jeden po druhém krčí prsty. Asi vypočítává všechny své vily na Azurovém pobřeží. A pod lipkou tři Grácie, oděny jen v bronzy své pleti a sporý šat osnují plány, jak toho chudáka o vily připravit.


Nuda veritas

Jisto v tom není, ale nejspíš to budou bankovní úřednice. Sedím v bufetu v pasáži, sleduji je a přemítám: jsou ty dvě nudné ženy nudistky? Jezdí se svými muži v létě do Chorvatska a odkládají tam někde mezi ostrými hroty skal všechnu svou naškrobenou podstatu? Aby pak, až se ke konci srpna vrátí, v kuchyňce kolegyním svěřily nahou pravdu. Jisto v tom není.


Tyhle Angličanky

V metru čtyři Angličanky. Dumplingy a bizarními pudingy zkrmené dokulata vezou se za další pamětihodností. Ale i jejich mocné zadnice jsou pamětihodné, takový barokně rozhojnělý Big Ben. A najdou-li v ulicích Prahy vhodné muže, večer na hostelu se to rozezní zvuky bing beng. Ach, tyhle Angličanky…


Číňanka v jahodovém kloboučku

Čínské děvčátko v jahodovém kloboučku. V ruce má aktovku z papíru a v pohledu holubičky míru. Říká jí maminka tou neprostupnou řečí broučku? I kdyby ji člověk znal, zůstalo by to ztraceno v překladu.


Udivené

Ty dvě ženy v tramvaji se diví. Strašně se diví. Cosi je vrhlo mimo předem známé pole a ony teď neví, jak se na ně dostat zpátky. Tak natahují předem známou masku, která je má udržet v mezích normálnosti. A tváří se tak, že až chce se poznamenat: To je úpně noumání, Úďo.


Zpráva z tisku

V USA dnes zemřel ve svých 43 letech známý ultimátní zápasník Kimbo Slice, informují média. Selhalo mu srdce obalené horou svalů. Navrhuji tento epitaf: Jak rána v jeho srdci zel paradox: Miloval lidi, ale taky tvrdý box.


9 názorů

Osvěžující čtení.  /T


lawenderr
08. 06. 2016
Dát tip

u tebe najdu vždycky svou dávku novinek, příjemný nadhled a poeticky oháknutou myšlenku:) Dneska jsem si uzobla z každé mini něco ...


Kyna
08. 06. 2016
Dát tip

kapesní slovník ambivalentních individuí?:)


Movsar
07. 06. 2016
Dát tip

nebuďte rasisti, lidi. i bělošky v anglii mají co předvést.

prada! a taky hermes prý láme módu. jistě brzy i muži podlehnou té módě, resp. masáži firem, které budou chtít zvýšit odbyt.


nahá prada


Gora
07. 06. 2016
Dát tip

:-) já taky myslela, že jsou ala slečna Marplová /ty Angličanky/


Kočkodan
07. 06. 2016
Dát tip
Ze čtyř kyprých Angličanek byl bych asi taky janek, s Gorou jsem čekal kůstky a kožky, nadváhu házel na černošky.

Gora
07. 06. 2016
Dát tip

Velmi legrační:))) Uďo, čínštinou  broučku   bude překladatelský oříšek:)) a Angličanky mne překvapily: nejsou kost a kůže?   /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru