Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ledová pohádka noci

13. 06. 2016
6
8
1523
Autor
Movsar

Radosti hlídače parkoviště

Bere pár jogurtů, WC čistič a růžové kalhotky. Holka v Lidlu. Nezapomněla ještě něco k jídlu? zamyslí se teď u kasy. Všem stejně neúprosně ale měří pogumovaný pás, a ať zapomněla nebo ne, pokladní ji zdraví, jako že už je čas. Zaplatí kartou, neboť banka slibuje výhodný bankrot. Zdali si hned v autě vyzkouší nové kalhotky? říkám si. A pokud neodolá ani jogurtu, hrozí, že si je hned pocintá tou bílou hmotou. K radosti hlídače parkoviště.


Stihl zablokovat Pedra

Stihl zablokovat Pedra. Věta, nad níž by analytický filosof výstražně vztyčil prst a pokýval hlavou: ano, ano, on to říkal, jazyk je jen věcí konvence. A odkud to bizarní sdělení vyhřezlo? Ze sportovního kanálu, kluci na hřišti se o letním odpoledni rozhodli blokovat. A to se mohli projít jihofrancouzským městečkem, vypít kávu, pojíst bagetu…


Čtenáři za mřížemi

Po večerce, která je v devět, čtou vězni pomocí lamp čelovek. Je až dojemné, kolik času věnují četbě lidé společností opovrhovaní, lidé zlopověstní. A co pro ni jsou ochotní riskovat (kázeňský trest). Ze srovnání s úrovní čtení svobodného obyvatelstva se zdá, že vězení vskutku napravuje a vychovává. Snad by měl každý, rozhodně ale rekruti nečtenářské obce, čas od času odejít do ústraní některé z kartouz českých. Jak řekl jeden recidivista: Vězení je tady pro každého
 

Ledová pohádka noci

Čtvrť už se vydala tichu. Jen lednice vrčí svou ledovou pohádku noci, jsou jich v ulici stovky. A pár jedlíků se směle pouští po jinovatce trvanlivých salámů. V tom království na princeznu nepadnou, ale už dávno přestali doufat.


8 názorů

Lakrov
15. 06. 2016
Dát tip

Zajímavé postřehy dotažené k ještě zajímavějším myšlenkovým konstrukcím.  Názvotvorná kapitola mě (jako ovšem už několikrát) oslovila nejméně.  Tip.  


Gora
13. 06. 2016
Dát tip

:-))))


Jistěže ano, každá rodina má mývala. Ten náš dělá například do tiramisu kontrolní vrty.  Pokud je to pro návštěvu, tak ta to pochopí.


Gora
13. 06. 2016
Dát tip

Evži: nemyslíš manžela, že ne?


Ledovou pohádkou noci plíží se tichoučké kroky.

To mýval náš, i když už má své roky,

směle dvířka do chladu otevírá a mlsy,

co za světla zakázané byly, prostě ......sežere.   /T


Lnice
13. 06. 2016
Dát tip
Milé:)

Movsar
13. 06. 2016
Dát tip

díky, goro, čtenářko bez resentimentů.

a vy ostatní, co si sem chodíte nyní už jen tiše nahlédnout: berte příkladu, protože resentiment je věcí nejen tupou, značně komickou, ale hlavně i kýčovitou. tedy takovou, o jakou jste svedli dnes trapnou bitvu.  


Gora
13. 06. 2016
Dát tip

Čtenáři za mřížemi, jinovatka salámů...radost číst:-)                  /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru