Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Učiteľka angličtiny

16. 06. 2016
7
8
1163
Autor
black8

milujem
záblesk
huncútstva v jej očiach
ten mierny sklon hlavou
a pohľad zdola
she´s much older than me
is she?

už druhú lesson hovoríme
o prerábkach bytov
a o jej rakovine
mám ju rada
vie to?
definitely
raz mi bude veľmi chýbať


8 názorů

kromě toho "platonického" rozměru měl ten příběh pro mě význam i jazykový - právě ta dřina s německými rýmy byla zřejmě tím zlomovým impulsem, který jsem potřeboval, abych začal "cizojazyčně" i myslet, bez zbytečného mezipřekládání českých mozkových pochodů do němčiny... (jestli je to tedy takhle ve stručnosti srozumitelné...)


black8
17. 06. 2016
Dát tip

Aleš, tvoj príbeh ma pobavil. Učiteľky, ak majú svoje čaro, vedia nielen očariť ale aj inšpirovať. Som rada, že sa ti vybavil tento tvoj vlastný príbeh a zdieľal si ho. Vyčaril si mi tým úsmev na tvári. :-)


black8
17. 06. 2016
Dát tip

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Potešili ma. Túto báseň by som jej nemohla ukázať, príliš by som sa hanbila a myslím si, že by to nepochopila úplne tak ako by som chcela, aby tá chápala. :-)


taky jsem byl kdysi platonicky zamilovaný do učitelky němčiny. V Německu...

jednou jsme dostali za domácí úkol převyprávět nějakou pohádku vlastními slovy...celou noc jsem trávil nad Popelkou, dokonce jsem ji zveršoval...takže jsem vlastně taky své učitelce napsal báseň :o)


Gora
17. 06. 2016
Dát tip

Zaujalo - také bych věnovala: i malá radost je fajn...                        /T.


agáta5
17. 06. 2016
Dát tip

hm... možná by to měla vědět :) věnovat jí báseň?  většina z nás by tuhle poklonu v tomhle strašným ulítaným světě přivítala

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru