Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Digitální hudba pramenů

17. 06. 2016
6
5
1164
Autor
Movsar

Pár poznámek z večerních toulek Karlovými Vary.

Podivná dvojice

Ke kolonádě jde ruská dvojice. Ona chemlonová blondýna má vskutku mohutné plíce, ale nic moc více. On jde za ní, podobá Kaddáfímu ve vůdcově triumfální chvíli, když ho táhli za tankem. Ale život s takovou ženou musí unavit.


Návštěvníci

Ruští návštěvníci Karlových Varů začasté pojímají pobyt jako výzvu maškarnímu bálu. Kolonádou jde stařík v uniformě námořníka. Jinde zas skupinka v teplákových soupravách připomíná výpravu olympioniků z roku 1976. A tamta žena se celá třpytí stříbrným overalem, to je ona, to je skutečná Návštěvnice!


Společnost dlouhé tabule

Z jedné terasy poblíž Mlýnské kolonády zaslechnu: .. naši ssistenti hledají skutkový stav. A taky: .. to jsou dva pohledy na Nejvyšší soud. Do pokojně vyhlížející společnosti dlouhé tabule ta žena vnáší svou vzrušenou fistulí neklid. Neklid práva. A ostatní jen přikyvují, nejspíš prostí přísedící.


Digitální hudba pramenů

Natáčí každý pramen zvlášť, žena s kamerou. Jde antickým sloupořadím Mlýnské kolonády, ruku napřímenou čočkou do okolí. Vše musí zdokumentovat. Až se vrátí do Novosibirsku, uspořádá pro přátele promítací večer. Budou jíst pelmeně, golubce, taky trochu oplatky a ona jim ke každému prameni, co se míhne na obrazovce, poctive vylíčí, jakou po něm měla stolici.


5 názorů

Lakrov
22. 06. 2016
Dát tip

...Až se vrátí do Novosibirsku...  Kéž by se tam vrátila; kéž by se tam všichni vrátili!  Tip.  


Návštěvnice se stolicí...


Již od dětství jsou moje dojmy z český a moravských lázní velmi depresivní. Nevylepšil jsi to.     Přesto postřehy máš dobré.  /T


Movsar
17. 06. 2016
Dát tip

spasiba. to oni za to můžou, nabízejí inspiraci sami.


Gora
17. 06. 2016
Dát tip

Kaddáfí:))))), olympionici, Návštěvnice....vše parádní:)          /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru