Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Logolulík

20. 06. 2016
8
10
1294
Autor
Movsar

Logolulík

Metro. Drží svou kabelku něžně, jako by ji právě přivedla na svět. A snad dumá, jaké jí dát jméno. A vůbec, je to kluk, nebo holka? Od zipu čouhá kovová věc, logolulík, tak je to jasné: Maminko, je to kluk!


Kaštanové blues

V hlavě má celé dějiny lásky. Opřená o sklo tramvaje působí zasněně; a snad i trochu vyčerpaně, koho by taky nestravoval mocný vír milostných událostí. A po ramenou ji až k zadku tekou kaštanové vlásky. A právě tam dole bys rád stál a bral je do rukou. Nemuselo by to být jen na podzim… 


Kmitočty zadnic

Ústí Vodičkovy se ztrácí v kmitočtech zadnic, je jich nepočítaně. A každá má svůj neopakovatelný tvar, rytmus a příběh. A když čekáš na tramvaj, podobáš se měřidlu, co s vůlí stroje zachytí každou z nich. Příběhy si už musíš domyslet, s vůlí básníka, fantazií zvrhlíka.


Milostný slabikář

Najednou se škvírami v panelech ozve part z milostného slabikáře. Ne, ti lidé tam docela jistě nemelou maso. I když, pohledem příliš detailním, by se to tak i mohlo jevit; vizuálně nepropustné panely ale zachraňují romantiku. Vynechme tedy maso a zůstaňme u toho, že ona je Míla, raději než máma.


Noční rádio

Noční rádio člověku notuje stezku k spánku. A tak všichni jdeme tou usnulou chvilkou. Kdo se předem zmámil alkoholy, ten jde šejdrem, upadá. A když přeladíš stanici, jako na zavolanou malé noční čtení z Heideggera: … ve fenoménu upadání se dokumentuje existenciální modus bytí ve světě… Kdo neusnul, dokumentuje. 


Hladová volba

Nabídka prsu zřídka bývá nevinná. A co teprve prsu Evina. A tak stojíš z času na čas před svodem, jenž znamená téměř jistotu vyhnání. Je jedno, jak si pak člověk svou předem známou, neboť hladovou volbu uhájí. Shledá-li ji slabostí, nebo plností života, vše se vposledku ukáže být zas jen marností. A tak, ústa ještě horká mléčným úkojem, můžeš brát k ruce knihu Genesis společně s knihou Kazatel a na nevyhnutelnost hledat hořký lék.


10 názorů

Kočkodan
21. 06. 2016
Dát tip
Hodku sebou v luzku melu, nesnesu uz déle tohle, celem tlucu do panelu: nervete tak,mejte ohled!

agáta5
21. 06. 2016
Dát tip

hladová volba! hm... silná myšlenka


Kaštanové blues má v sobě spoustu půvabu.

Kabelka - super.  Občas tak chovám svého malého psa.  :-))) /T

 


IQ nick
20. 06. 2016
Dát tip

moje kabelka má na zipu jednu kulatou placku - tak nevím, kluk nebo holka? oddělávací, asi mimozemšťan  :O)

... ty zadky, to léto...    b:-)


Movsar
20. 06. 2016
Dát tip

tak tak, díky za čtení.


Movsar
20. 06. 2016
Dát tip

tak jste se prošli městem se mnou, přátelé.


Gora
20. 06. 2016
Dát tip

Movsare, doteď jsem žila v tom, že ve škvírách se ozývají party mletí masa...a ono ne. A logolulík vede:)))                                                    /T.


zadeční seismograf...pěkné.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru