Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Urazit se, vynadat a zablokovat

28. 06. 2016
1
39
1625
Autor
Whitesnake

 

Je to taková hloupost, která navíc ani nevykazuje znaky možné diskuse. Přesto se chci s některými o následnou prkotinu podělit, protože mnozí z vás se s ní jistojistě setkali. Dokáže totiž na chvíli pěkně zamrzet, či zhoršit náladu na delší časový úsek.

          viz nick Movsar a dílko Erótovi svědci mléka (a drobounká interakce mezi mnou a autorem pod ní)

                                http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=469594

 

Přečetl jsem, vcelku se líbilo, pobavil se nad jednou nešikovností, napsal comment a - dal tip (!).

Autor se přesto těžce urazil, zbrunátněl, zaprskal, vysmál se mé inteligenci a mému rozhledu, který končí tam, kde nejbližší nálevna, a dříve, než jsem mohl jakkoli zareagovat - zablokoval mě.

 

Sám mám v neoblíbených několik výlupků, proto tuto autorskou výsadu nikterak nezpochybňuji. Osobně jsem ovšem tak učinil vždy až tehdy, kdy commenty odběhly od tématu, sklouzly k vzájemnému osočování a hrozily zbytečně natahovanou přestřelkou, ve snaze vysmát se tomu druhému do elektronického ksichtu a zadupat jej tři metry pod zem.

 

Nick Movsar patrně uvažoval v podobném duchu a učinil se mnou krátký proces.

Přece jen však u mne převládla pachuť nad arogancí (dle autorské stránky) dlouholetého a zkušeného písmáka. Co zbývalo? Samozřejmě, že další blokace, tentokrát z mé strany. A další posun ke stavu, kdy i na sebemenší, jemnou a nevinnou kritiku budeme reagovat blokací, budeme klohnit svá díla ve slušivé, syntetické bublině a sami se plácat po ramenou (pokud na ně svýma vypsanýma ručičkama dosáhneme), jak jsme skvělí literáti.

 

Je to neslušné a trapně zpupné.

 

 

 

 


39 názorů

okoloidúci
19. 07. 2016
Dát tip

škoda, že sa z tejto diskusie nevyťažilo viac.


Diana
07. 07. 2016
Dát tip

Milý hade, jsi tu velmi oblíbený pro  rým a rytmus svých krásných veršů, což jistě víš. Mám stejný názor, jako agáta5, určitě je to nedorozumění. Každý z nás mívá lepší, ale i horší období. Chce to trochu odstupu a velkorysosti. A je moc dobře, že si o tom povídáme. mnohé se ujasní. 


Whitesnake
07. 07. 2016
Dát tip

Jasně. Zkus si přečíst pasáž, kdy vysvětluji, že k blokování přistupuji AŽ KDYŽ je odbíháno od tématu, autor volí osobní útoky  diskuse je veskrze nepřínosná. Což je tento případ. Měj se hezky a pevné nervy.


- Ne, R.L. nejsme, to by zdatnému literátovi mohlo rozborem psaného dojít. Ale co už. Dumej dál.

- A jak je ti najednou blokování dobré, což? :)

- Každopádně kategorii diskuse jsi zvolil proto, aby ses ukázal na hlavní straně, tak se teď neztrapňuj zatloukáním, dyť seš jak malej Jarda.


Whitesnake
07. 07. 2016
Dát tip

Hele, JV, oslovení Agáto s pětkama používá s oblibou jistý číman a persona zaťatá s nickem  R.L.

 

Pokud to seš ty, milerád tě zablokuji bez jakýchkoli skrupulí.

 

Pokud ne, tak už k tématu, který nebyl ani myšlen jako diskuse (kategorii jsem zvolil pro to, aby nestrašil v hlavním toku děl), nic nepiš. Své sis řekl. Díky.


Jojo, možná... :)


Delahaye
07. 07. 2016
Dát tip

J.V.    "k oslavě sama sebe" ??

 

tak ty to máš slušně rozdaný :-) být oslavován za založení diskuze? to snad umí i cvičená vopice, nemyslíš?

 

možná jsem jen chtěl upozornit, jak léta běží, ale lidé se nemění

 


Voči, kdo nebyl na Písmáku ani jednou blokován, jako by nebyl;-)

Whitesnake, Whitesnake, nech brouka... ehm Movsara žít...   tak tě zablokoval... a? Si dej na to heřmánek, žeano anebo pivo, na pivo je teď skělý počasí.

Člověku holt  vždycky všechno nesedne... někdy jídlo, někdy něčí poznámka.

 

 


Mimochodem, Mofser si zablokoval i nás, páč jsme mu nepochválili jednu rádobykritiku. On to bude asi opravdu vůl. :)

To ale neznamená, že tu musí hádě takhle fňukat.


Delahaye: Ať píšou o čem píšou, ty to použiješ k oslavě sama sebe. Jojo, tak se na ně musí, na kujóny! :)


lawenderr
02. 07. 2016
Dát tip

care, ty umíš pobavit:)) ... ještěže jsme oba dva už pohřbili!  Ty bys jim byla určitě osudnou:)) Jinak máš recht, je to stále to samé a pořád nás to baví ... :)


Dalahaye, koukám, že starého psa, novým kouskům, nenaučíš ))


careful
02. 07. 2016
Dát tip

No, on totiž každej včetně mě věří, jak je hrozně spravedlivej a zrovna on to cělá dobře a ve výsledku se stejně všichni chováme tím či oním způsobem jako prasata a šašci... dokud se nestaneme nadlidmi, nic se na tom změnit ani nemůže... jen může hledat odpuštění pro slabost ostatních a tím omluvit i tu vlastní...

(kurva, mě by miloval Bůh i Nietzschee, kdyby mě líp znali)


Delahaye
01. 07. 2016
Dát tip

Ha ha :-)

Má diskuze je z 20.12.2004

http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=139948

 

A jak vidno, lidé jsou stále stejní (natožpak Lyryk)


agáta5
28. 06. 2016
Dát tip

:)))) ftipálku :))


Agáto s pětkama, my to chápeme, když má někdo potřebu, tak to se nedá nic dělat, přírodě neporučíš, když to musí ven, musí to ven. Nicméně vykonávat tu potřebu na veřejnosti... Alespoň za nějaký keřík si mohl vlézt, ne?


Movsar nemá důvod odcházet. Whitesnakea má zablokovaného, doufám, že dál bude psát své půvabné "cestopisy".

 


careful
28. 06. 2016
Dát tip

Nj, stejně bys to měl smazat...on Movsar toho teď měl ze všech stran až dost a pořád lepší autor "trochu debil" s nedokonalým chováním, ale dobrý autor, než autor, co odejde...on je fakt asi dost hrdej a prostě jakoukoli kritiku blbě nese... hodně blbě... asi má problém si připustit, že něco přehnal a tak. Přesto bych byla nerada, kdyby odešel, páč tu dobrých autorl prózy není přehršel a on jinak blbej není.


Whitesnake
28. 06. 2016
Dát tip

Chtěl jsem prostě poukázat na písmackou kulturu, byť sám mám máslo na hlavě.

Známe se jen virtuálně a stejně je ten druhý pro nás jen šašek, blbec, debil, nevzdělanec, nedouk atd.

A přesto přese všechno: kdosi tu kdysi blahé paměti napsal, že jen Čecháčci (a Moravané a Slováci) se dokážou nad poetickými díly či pokusy o ně pohádat jak koně a seštěkat jak psi :-)


careful
28. 06. 2016
Dát tip

Hele, já bych tohle smázla...on možná Movsar nemá zrovna dobrý období...je fakt nějakej podrážděnej. Pár lidí ho za jeho nedávné výstupy už dost kritizovalo, což on dle svých komentú zarytě odmítá chápat s tím, že si patrně umanul, že se chová ok a "debilové" jsou jen ti ostatní.

Já třeba vím, že často nepíšu k věci a někoho to může štvát. Ale stačí napsat něco jako, prosím drž se tématu, nebo tohle můžem vyřešit v SZ, nebo cokoli jiného... každopádně kdybych měla řešit každou blokaci...

Zas bych mu nenasazovala psí hlavu...se totiž obávám, že by se mohl urazit úplně a přestat sem psát, což by byla i škoda, protože on technicky umí.


Whitesnake
28. 06. 2016
Dát tip

Jak říkám - taková hloupost. A šašci je prostě rádi tropí...


lawenderr
28. 06. 2016
Dát tip

Já zas nemám ráda, když se plýtvá čas nad hovadinami (což teď v podstatě dělám), ale zase je to taková přirozená lidská činnost, tak se účastním:)  Ale  už končím, nechci natahovat  hada komentů :)))


careful
28. 06. 2016
Dát tip

...jinak se mi teď stala opačná věc...jistá osoba mi napsala kritiku k dílu do PM, prý aby mi to nedehonestovala veřejně... to jsem měla taky dost (takové ohledy zrovna ke mně:DD)


careful
28. 06. 2016
Dát tip

(a buď rád, že o tvém díle nesepsal pamflet a jen si tě bloknul)


Whitesnake
28. 06. 2016
Dát tip

Díky za reakci, Pippo. Včera Itálie famózní výkon proti nudným Španělům, úplně je zadupali do země. Zůstaňme při tom.


careful
28. 06. 2016
Dát tip

Movsar je holt urážlivý. Nejspíš tě zablokoval jen proto, že jsem ho naštvala já. Si z toho nic nedělej.:)


Whitesnake
28. 06. 2016
Dát tip

Gerdo, mě je naprosto šumafuk, jestli mě Movsar odblokuje - popravdě jsem jeho nick zaregistroval včera (nebo mi dávno vypadl z paměti). Já nechtěl pod jeho dílem plkat ani zbytečně diskutovat, ale to on samozřejmě nemohl vědět. Sám - jak sem uvedl - mám blokovaných 8 autorů a nehodlám je odblokovat... prostě proto, že jsem tak kdysi i učinil a k ničemu to nebylo. prostě nemám rád bezdůvodnou aroganci (teď nevím, jestli existuje i nějaká přípustná, tedy důvodná arogance :-)


lawenderr
28. 06. 2016
Dát tip

Já myslím, že tě Movsar zase odblokuje. Takový troll zase nejseš:) Někdy, v tom ajfru, má člověk chuť zablokovat celý server, znám :))) Já se sice vždycky vztekám, když mi někdo pošle koment, co jsem zrovna číst nechtěla, ale v podstatě jsem pak ráda, moje dílko žije, někdo se jím zabývá (tedy pokud komentátor naglosuje něčím úplně jedovatě mimo mísu:). Tvůj koment byl sice rýpavý, ale souvztažný, nevidím důvod se štětit (Movsare:). Jinak úplně jako Agáta ...:)*


agáta5
28. 06. 2016
Dát tip

taky nikoho neblokuju, kritický komentáře vítám, hurá za ně :) aby člověk nebyl moc namyšlenej :))


agáta5
28. 06. 2016
Dát tip

jj, rozumím ti... mě přijde movsar (taky jsem mu to napsala včera) něčím rozčilený... třeba má špatné období.. jeho miniatury jsou drsnější a jakoby nazlobené ... cejtím to v každým řádku a mrzí mě to.

vášně tu jsou byly a budou... ale stojím při tobě.. jeho výpad byl zbytečný a nevyzrálý.

 

ježkovy voči, ty seš veselej :))  jak se má asi vyjádřit k Movsarovi, když ho zablokoval? Má potřebu? Má.  A přesně tyhle kecy v kleci ho tutově pobaví.


Dostal jsem blokaci jen jednou, od redaktora Lyryka, za úplný nesmysl, nebyl jsem ani sprostý, ani útočný, jen takovou malou poznámečku jsem utrousil, a bylo to. Nikdy jsem do blokace nikoho nedal a neudělal jsem to ani u Lyryka, já tyhle odvetné a trpně ješitné hry, hrát nehodlám


Whitesnake
28. 06. 2016
Dát tip

Ježkovy voči: asi tak, kápl jsi na to


Whitesnake
28. 06. 2016
Dát tip

Agáto, jsem zde již 11 let, takže moc dobře vím, jaká se zde čas od času rozhoří plamenná diskuse plná nenávisti a osočování, byť se drtivá většina z nás zná jen elektronicky. Pokud se takto chová letitý písmák, podobné manýry nelze vyčítat k smrti uraženému "elévovi" a v tom okamžiku míří zamášlená bohulibá a interaktivní dílna na Písmáku do háje zelenýho

 


Jeden by si i mohl myslet, že uraženej seš tady především ty, soudě dle veřejnéhu uplakánkovství...


agáta5
28. 06. 2016
Dát tip

myslím, že se jedná skoro vždycky o nedorozumění... on ten virtuální svět nemá posunky, pozdvižený obočí, zamrkání.. a je jen na člověku, jak to sdělení přijme... nic se nemá přehánět a hlavně nic se nesmí brát moc osobně, jináč je z toho zlá krev...

jsme různí, jedni to mají na háku, druzí to berou vážně... holt směsice různorodosti a to je fajn, jinak bychom se zbláznili...

bejt všichni stejní?   :))

 

 


ber to tak, že mazání a blokování je součástí systému, autor ho může používat podle svého uvážení.

Každý má tu míru nastavenou jinak, no...


Zuzulinka
28. 06. 2016
Dát tip

slyšela jsem, že se to stává... nevím jaký k tomu ve skutečnosti zaujmout postoj, mě to totiž nepřipadalo nijak urážlivé, ten Tvůj koment Jene... s oblibou nicméně používám rčení...že mě může urazit jen inteligent... ovšem, kdo jím ve skutečnosti je, to je věc relativní....


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru