Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Po milencích ptačí bříško

02. 07. 2016
6
5
1163
Autor
Movsar

Hey iPhone

Děti odjíždějí na prázdniny. Některé k Otavě, jiné až do Číny. Rodiče si dělají starosti: Bude tam signál? Mají na cestu dost svačiny? Dříve děti měly šanci zmizet, dnes mohou složit hořký dík technologii: neuniknou, jejich elektronický otisk je stále u rodičů. Pink Floyd kdysi protestovali proti kontrole a mířili na učitele, Hey teacher leave us kids alone. Přehodnotí situaci a budou teď zpívat Hey iPhone… 


Pravděpodobný spánek

V kancelářích a laboratořích ještě vymýšlejí nějaké pravdy, ale u řek, v stínech přeslic a skal lidé přijali pilátovský úhel pohledu a ptají se Co je to pravda? A (i) když se zrovna takto neptají, popíjejí kofolu, tisknou se břichy k nafukovacím lehátkům a usínají spánkem pravdě podobným. 


Ohnisko požáru na kolejích Volha

Na Andělu dvě kamarádky. Nastupují do tramvaje a jedna líčí druhé, jak mají na kolejích krásného kluka. „Holky si normálně musej dávat studený sprchy.“ Jak to musí být úžasné, žít jako někdo, kvůli komu studentky hasí požár klína ledovou vodou. Bude-li ten chlapec prospívat, hrozí nebezpečí požárů. Ještě že jsou koleje v Kunraticích vystavěny na základech ruského veletoku.


Po milencích ptačí bříško

Pavoukům v brizolitu je dlouhá chvíle, a tak se na sebe usmějí mile a spáchají lásku. Ještě než se stanou potravou hladových dlasků, stihnou ze své romance uplést síť. Tu pak odnese vítr a po milencích ptačí bříško a jinak nic.


Hysterik a jeho porsche

Pod domem černá závodnička a u ní muž a žena. Oba na sobě tílka a trenýrky, snad spartakiádní nostalgie. Slunce rozehřívá kapotu i hlavu muže, volá do sobotního ticha sídliště: „Můžete mi říct, co tam nahoře děláte? Už tady čekám dvacet minut.“ Hlas se mu třese plačtivou tirádou, v antické tragédii by se vyjímal s plnou parádou. A pak děti dorazily, slunce vysuší slzy a motor svými čtyřmi takty zakryje všechny další jeho party.


5 názorů

Lituji, že jsem nikdy nebydlela na koleji.   Ne, to kecám. Možná toho kluka bych ráda viděla.

Černé porsche je můj letní sen :-))))   /T

 


Kočkodan
02. 07. 2016
Dát tip
V Chanově je podobných hysteriků jistě více. :-)

kolik děti se natěsná do čené závodničky? :o)

v Kunraticích požár nehrozí, je tam soutok několika veletoků (kromě Volhy ještě Blanice, Otava, Sázava a Vltava...)


Gora
02. 07. 2016
Dát tip

Veletok:)  Pavoučí dlouhá chvíle:) (   Hysterik:(((    skvělé čtení sobotní


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru