Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Uspáni do zaklesnutí

07. 07. 2016
4
15
1989
Autor
Movsar

Mizející

Má krásné vlasy a dva malé kluky. A ti zas mají koloběžku. S manželem to nevyšlo a pro nového by teď vyklusala Sněžku. Jenže doba je zběsilá a svými víry stáhne každý vztah ke dnu. Tak teď jde letním odpolednem někam k Santošce a říká si, že na seznamce to zkusí zas v lednu.


Pedro a Julieta

Ten podvečer byl skutečně sváteční. Lidé se toulali obchodním centrem na Andělu, někteří jen hledali všecky krásy světa, jiní v restauracích dopřávali tělu. A další jen tak bloumali tím bludným souhvězdím tovaru. Taky snědá holka s žemlí od pekaře Pavla,. Jeli jsme pak stejnou tramvají, vedle sebe, ona způsobně jedla a na klíně držela tašku s obrázkem polonahého atleta. Vezla prádlo příteli. Pak se začetla. Pedro a Julieta, nejspíš povídka na pokračování, nové číslo Elle. Ale nečetla v ní dlouho, brala pak už list za listem. Vždyť doma ji čeká Pedro a Pedra čekají nové slipy. A on ji z vděku nejprve pohladí nasliněným prstem, a ne, nepřestane jen tak. No a pak … A pak si poví nějaké nové vtipy.


Paměti toho Gotta

Dáme jí paměti toho Gotta, haleká na Andělu chlap do telefonu. Koho se asi chystají takto velkoryse obdarovat? Kdo si bude za červencových večerů, na terase při víně, libovat nad mistrovými erotickými výstřelky, z nichž vzešla řada dcer? Nevíme, ale nad tím člověkem se už nyní vznáší nimbus štěstí.


O šumění časů

Mám rád šumění rádia. Značí, že svět kolem ještě nepropadl hyperreálnému obrazu, že tu a tam je poškrábán. Tak mi pokojem šumí klavírní koncert a z knihy promlouvá Milan Balabán. Židé nejenže si zakázali zobrazit Boha, ani jeho jméno nesmějí vyslovit. Stojí-li jejich zákaz na počátku dějin, pak exploze hyperreálného nutně musí ohlašovat jejich konec. 


Uspáni do zaklesnutí 

Okna paneláků mlčí do půlnoci. A co jejich lidé? Zaklesnutí v sobě jako brouci, propadají kůrou snů. Není to snadné, být broukem na této planetě, a ještě osamělým. A můžeš to vyšeptat těm oknům a ona stejně zůstanou tichá. Jako vína, co uspávají do zaklesnutí.


15 názorů

Uspáni do zaklesnutí ...se mi líbí nejvíc......*/*


Kočkodan
08. 07. 2016
Dát tip
Já bych vypíchnul broučky a jejich kůru snů.

careful
08. 07. 2016
Dát tip

oba tihle byli primitivové, patří k neorganizovaným vrahům... v tom druhém případě určitě i psychotik..byl prostě zvyklej zabíjet na farmě od malička (hostilita ke zvířatům a setkaval se krví a smrtí od dětství)... to nejsou zajímaví lidé...s takovejma bys moc nepokecal... ale vbyli i jedinci fakt zajímaví... hodně jich umí i fakt krásně kreslit... ti organizovaní mívají průměrné iQ 113... to znamená, že se najdopu i kusy s odhadem 150-160... 


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

sice byl primitiv, ale dokázal unikat tuším 7 let. dnseka s kamerami by ho asi měli do měsíce, ale i tak. gein měl taky nízké iq, ale fantazií (tuším, že tomu v testech říkají oblast kreativitiy) předčil lecjaké výstřední umělce.    


careful
08. 07. 2016
Dát tip

Já je neoblibuji... já je chci znát a vidět kolem... páč určité tendence má kdekdo a dá se to odhadnout...

...chválu nevylučuju, jen se jí dopouštím spíš ojediněle a tvou tvorbu znám...

...tohle je celkem povedené...respektive mě to ničím nepobuřuje...


careful
08. 07. 2016
Dát tip

Jo, ten tam je taky (přečtu)...ale to byl primitiv...zajímavější jsou ti, co byli geniální, nebo tandemy a skupiny a jejich vůdci... nejvíc obětí měli většinou doktoři.:D


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

díky, goro!


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

nějak mi to pohltilo zprávu...

předem jsi vyloučila chvály? to je dobré. v justici se tomu říká "mít předsouzeno".

taky jsem rád četl o ser. vrazích, je to někdy bizarní čtení. ten hojer mi z domácí produkce přišel nejpodivuhodnější. proto jsem jím začal a taky skončil...

jinak upozorňuji třeba na eda geina. toho si oblíbili mnozí flamři.

 



Gora
08. 07. 2016
Dát tip

Není to snadné, být broukem na této planetě, a ještě osamělým. :)


careful
08. 07. 2016
Dát tip

tuhle: https://www.megaknihy.cz/psychologie/148386-psychologie-seriovych-vrahu-200-skutecnych-pripadu-brutalnich-cinu-seriovych-vrahu-soucasnosti.html

...co zajímavýho se tak čtenář může dočíst o Gottovi mi je fakt záhadou...


careful
08. 07. 2016
Dát tip

Já si to pak přečtu, ale chválu nečekej... pokud jsi se ovšem snažil odehnat místní obecenstvo plácalů, tak se ti to nejspíš povedlo.:D

 

..ha, Gotta...ble:D ..mně teď ctitel věnoval k narozkám knihu "Psychologie sériových vrahů"...je tam sice pár faktických chyb...ale úvod by se ti líbíl, protože některé odborné termíny nešly pomalu vyhledat ani na netu.


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

to prázdno je sebelítost v pilné práci.

díky za odvahu "udělit tip". tvůj trestní rejstřík autora už nikdy nebude čistý. :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru