Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Genius ex officio

08. 07. 2016
2
18
2027
Autor
Movsar

Medailonek literární osobnosti místní produkce a malá hádanka v jednom.  

Jmenuji se Jan Š. a když mi bylo osm let, maminka mě vzala do pedagogicko-psychologické poradny. Tam mě hodili do stroje a ten naměřil hodnoty vskutku bimbázní.

Ne, tak takto to nezačíná. Začíná to trohu nudně: Jsem úředně potvrzený génius a nestydím se za to.

Je to tak. Máme mezi sebou úředně potvrzeného génia. A nemohla by to být pravda, pokud by úřadem, který genialitu stvrdil otiskem kulatého razítka, nebyl magistrát města Brna. Neboť jsou v českém prostředí jen dvě místa, kudy protéká řeka bizarelie a vše je možné: filmy pana Trošky a Brno.

Ale aby tato nejasná zpráva o konci světa nebyla čtena, jako některé předešlé medalionky významných osobností, nesprávně: podivnosti mám rád, rád se toulám kabinety kuriozit, hledám v obrazech výstřednosti (Bosch, Brueghel, Šafránek..), sleduji zpravodajství TV Nova. Jen se, k mé lítosti, tak často nedostanu do Brna, abych na místě samém pocítil ten závan ducha, který za sebou zdejší genius ex officio zanechává.   


18 názorů

careful
08. 07. 2016
Dát tip

...jo a myslím, že i ten fort bejvalýho, co se odbouch před ním v obýváku, byl právník...bejvaj prostě výbušný:P


careful
08. 07. 2016
Dát tip

Masokombinát funguje na mě...pošlu ti sekáček na led, kdyby došlo maso v obchodech  a všude byl jen samá mouka, ovoce a zelenina, ať si můžeš naporcovat rodinu, abys neměl hlad, páč bez flákoty bys umřel:D

...ale zkus napsat: Právníci jsou zbytečná profese a navíc to bejvaj troubové...táta jednoho kámoše byl a ten to o něm říkal taky a chodil k němu jen pro prachy.... co taky s fotrem právníkem...


aha... a když napíšu něco o masokombinátu, dostanu slevu?


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

o ceně máme s kolobajdou sjednánu mlčenlivost pod smluvní pokutou...  


careful
08. 07. 2016
Dát tip

Kolobajda musel zacvakat opravdu pořádně:D... je vidět, že Jan Š. tolik nezaplatil.

...a co teprv ta, co chtěla pochvalnou.... chudák netušila, že negativní reklama funguje líp.


careful
08. 07. 2016
Dát tip

Ale už chápu, že sis to se Zordonem hned spojil...když čtu komenty pod jeho posledním dílem... mě by tohle samo o sobě netrklo.


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

švejnar mě nenapadl, aleši. měl jsem obavy, aby si ho lidi nezaměnili za švankmajera, ale tam by bylo předem jisté, že by to byl žert. tady jde o seriozní prohlášení. jakousi deklaraci na úvod svého životního protokolu.  


kolik zaplatil Kolobajda? :o)


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

chtěla bys careful? zaplať!


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

skutečně to není medailonek, ale připadala mi natolik bizarní jeho sebeprezentace tady a na netu, že jsem si nemohl pomoct. a nelze vyloučit, že v rámci územní samosprávy v brně právní skutečnost genius z moci úřední zavedli. skoro bych tipl, že jo. a že prvním takto uznaným géniem byl rudy kovanda.


careful
08. 07. 2016
Dát tip

... a od Zordona se mi pár věcí i líbí..mívá občas docela slušnej nápad ..třeba v Léčbě sokem ...to je i fajn název (kterej by se ale dal většinou ještě trochu dotáhnout)... akorát píše furt tak nějak stejně...


careful
08. 07. 2016
Dát tip

..jo, počkej... ty asi nemyslíš můj, ale tenhle "medailonek":D...soráč...


a já myslel, že skoropresident Švejnar bydlí v Michiganu...asi málo koukám na Novu :o)


careful
08. 07. 2016
Dát tip

Ale pravdivej... ani slovíčku tam není vylhaný, nebo přibarvený.

(StvN tu podmíku, myslím, zrušil, páč už takhle je zuřivý zájem a ty medailonky by se tam ani nevešly, pane exredaktore.)


careful
08. 07. 2016
Dát tip

Napiš něco i o mně, pls... já bych si svůj pamflet přečetla ráda... tohle nevím,  kdo má být...tady je nás geniálních úplná tlupa :D... hledat kvůli tomu nějakýho Jana Š. se mi jeví jako zbytečné...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru