Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O českém příspěvku do dějin bizarelie

15. 07. 2016
3
11
1544
Autor
Movsar

Gambijský prezident svého času vyhnal ze země lékaře bez hranic, kteří se snažili pomáhat nakaženým virem HIV, neboť se domníval, že na léčbu zákeřné choroby má vlastní účinný recept: požívání banánových šlupek.

Gubernátor Kalmycké republiky Kirsan Iljumžinov zase do tisku pravidelně líčil své zkušenosti s mimozemskými civilizacemi, jako jakýsi kosmický Hermés prostředkoval mezi UFO a lidstvem planety Země.

A pan Garrison z kresleného seriálu South Park tvrdí, že „homosexuálové nejsou lidé, neboť jim v žilách namísto krve teče tmavá olejovitá kapalina“.

Gambie, kalmycká gubernie, komediální seriál a – český parlament. Ano, už i my máme své želízko v ohni, přišla s ním poslankyně Nytrová, když homosexualitu spojila s latentní pedofilií a alkoholismem. Tematicky nás přiblížila kreslenému seriálu, ale fakticky nezůstala nic dlužna ani africkému blouznění z horka či ruské tradici jurodivosti anebo opilství, v případě Iljumžinova těžko soudit.

Zbývá tedy otázka na poslankyni Nytrovou: je za tím horko posledních dní, anebo démon alkohol?


11 názorů

U některých výroků se dá jen konstatovat: Laik žasne, odborník se diví.


Movsar
15. 07. 2016
Dát tip

žádná škoda, myslím.


pedvo
15. 07. 2016
Dát tip

Movsar - Z tvé nesmyslné otázky, jestli by člověk měl být výroku osobně přítomný soudím, že ti jde spíše o nějakou hloupou jizlivost. Končím, nazdar.


Movsar
15. 07. 2016
Dát tip

pochopitelně, je to lidové, jiné ani být nemůže. ale budu rád, když jen tak nahodíš, to jistě zvládneš levou zadní, jaký by byl ten nadějný směr.


já myslím, že Gambii se přiblížila jen ona sama...my ostatní jsme v tom úplně nevinně :o)


Movsar
15. 07. 2016
Dát tip

nerozumím. jako že by měly být úplné citace, nebo že by člověk měl být výroku přímo přítomný?


pedvo
15. 07. 2016
Dát tip

Přece jen raději vyjdu přímo z výroků.


Movsar
15. 07. 2016
Dát tip

vycházím z poměrně solidních zpráv. a - nijak neuvěřitelně ani jeden výrok nezní


pedvo
15. 07. 2016
Dát tip

Zkušenost mi říká, že ono tohle „tamten řekl, že…“ bývá trochu překroucené.  Lepší je posoudit skutečná slova, pokud je vůbec kde se jich dobrat. Třeba bychom viděli, že ono to je poněkud jinak.


Gora
15. 07. 2016
Dát tip

Je za tím asi omezenost:))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru