Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen hovězí opar a ticho

29. 07. 2016
8
8
1305
Autor
Movsar

Bledulka v tramvaji

Je bílá jako stěna jejího dětského pokojíčku, tak často v něm za večerů měla na krajíčku. Teď jede tramvají někam ke Smíchovu a nervy svého drobného těla sytí muzikou. Ale nehne se, ani nožky jí nehrajou. Zato jsou v květinkových legínách a v bocích se, navzdory její hubenosti, plní do kulata. Ta když je pokrčí vleže, to musí být obrázek do radosti.


Kleopatra z bufetu

Má prsa i výraz Felliniho trafikantky, jen líčením á la Kleopatra roztáčí orientální ruletu. Paní z bufetu. Řekneš si o sekanou, ona těma očima zakoulí a sekne nožem do šišky. Ne, ta nebude mít duši jeptišky…


Jen hovězí opar a ticho

Čínské bistro. Dvě ženy, patrně bankovní úřednice rozehrály špitanou. Nikdo neslyší, co si povídají, mluví tichem, jejich hlasy v okamžiku mizí. Čekají na polévku. Dostanou ji a v horkém oparu i jejich tváře zmizí. Už nejsou bankovní úřednice, jen hovězí opar a ticho.  


Civilizace telefonistů

Jsme civilizace telefonistů. Každý má u mordy mluvítko a vede kolotoč řečí. A jedni se tváří významně, jako když si státníci v předvečer války vyměňují nóty, jiní v poťouchlém úsměvu krmí uši šproty. A všichni se tak vzájemně překřikují, až je z toho scéna orientálního tržiště. Jen se tady směňuje marnost za marnost. 


8 názorů

Rylwen
02. 08. 2016
Dát tip

Za Kleopatru Tip


Movsar
30. 07. 2016
Dát tip

díky, přátelé. už pro vás mám další zásilku, jen je přepsat...


IQ nick
29. 07. 2016
Dát tip

Ty tvoje postřehy jsou pro mě vždycky něčím překvapivé ... a bavivé :o))


Oba postřehy od jídla se mi zamlouvají.  /T


ysslandia
29. 07. 2016
Dát tip

kleopatra má šmrnc


Movsar
29. 07. 2016
Dát tip

na psaní libret jsem se ještě nedal, ostatně nikdo tady, ale jestli se tahle civilizace od telefonování zas vrátí k produktivní činnosti, pak je možné, že tady vznikne i tahle kategorie a denně se tady dvě tři libreta objeví.


Kočkodan
29. 07. 2016
Dát tip
Když mi počítač přečetl název, byl jsem poněkud překvapený. Já rozuměl „Jen hovězí opera Ticho“. Z částí mám v oblibě tuhletu: Kleopatra z bufetu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru