Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zauralská nadělení

05. 08. 2016
7
8
1386
Autor
Movsar

Zauralská nadělení

Prsatá Ruslana. Rozumějte, nemá nadměrně velká ňadra, jen s nimi umí pracovat. Jsou bronzová a ukrytá za krajkovím bílé halenky, na mnoha místech důmyslně prostříhané. Je to kulaťoučká blondýnka z dálného kraje, jehož strdím a mlékem hraje. Vystupuje s přítelkyní ve Vodičkově, chtějí do prodejny Zara. A až tam budou, vyberou si tovar, v kabince se vysvléknou a vzájemně si zmazlí ta svá zauralská nadělení.


Turci u grilu

Pod Muzeem Turci. Celé dny sedávají u svého grilu. Musí jim být teplo v tyto dny. Trochu tupě hledí do náměstí, většinou mlčky, jindy zas působí zbystřele, že by zvládli přimět ke karbanu cvrčky. Dnes ne, zas jen tak sedí a hledí. V poledne pojedí kebab, zapijí to kávou a do večera se budou výtečně nudit. Z takové civilizace těžko může vzejít něco dobrého, říká paní učitelka dětem a vede je pryč.  


Tmavomodrý svět

Jede na Míčánky. Ty její míčánky jistě nebudou k zahození, jenže sedí na nepřejícném místě. Tak aspoň pozoruji, jak jí vlasy krásně obtékají šíji a taky opálené ramínko, přes které jí svítí proužek tmavomodré podprsenky. Ta dívka má habitus erosenky. 


Náplavka k podvečeru

Náplavka už se rozkomíhala životem. Hraje hudba, pivo je cítit do prvního patra. Lidé korzují, holky se chtějí držet za ruce. Slunce jenom pomalu bere čáru ke Strahovu. A na jedné z nábřežních patek odložený karafiát. Asi nepřišla.


Smíchovská madona na trůnu

Šla tou nejšpinavější ulicí Smíchova nedaleko nádraží a sama byla dirty. A měla stehna silná jak teplovodní potrubí, co o něm Čestmír Suška tvrdí, že je uměním. V jejím provedení jistě. Měla by sedět na trůnu, říkám si, a svírat ty nohy v hrozivém úhlu. A muži by se báli. A, jak říká básník, neubáli.


8 názorů

Čudla
05. 08. 2016
Dát tip

Líbí /*


IQ nick
05. 08. 2016
Dát tip

U ranního čaje

nechala jsem se dojmout

opuštěným Karafiátem 

:o)


Movsar
04. 08. 2016
Dát tip

díky přátelé za čtení a zprávy. a kočkodanovi zvlášť za povedené spojení.


Kočkodan
04. 08. 2016
Dát tip
Možná měl muž po odložení karafiátu v hlavě broučka...

Gora
04. 08. 2016
Dát tip

....že by zvládli přimět ke karbanu cvrčky:-))) kam na to jen chodíš?

....a muži by se báli, a neubáli:-)   ty jedeš...


Dobře se jim u nás žije, 

a domov, ten daleký je.   /T


nepřišla...smutný osud karafiátu...


Lnice
04. 08. 2016
Dát tip

*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru