Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Laptop se špagetami

06. 08. 2016
8
19
1846
Autor
Movsar

Laptop se špagetami 

Italský bufet. Ještě než se pustí do špaget, vytáhne z hadříku laptop, v „kosmické šedé“. A pak už žvýká těstovinu za těstovinou, aniž by spustila oči z displeje. Mladá žena, co jí ani dobrý make-up nedodá na výrazu. Je to s jejím zaměstnavatelem tak zlé, že ji nutí pracovat i při obědě? Anebo jí pohyblivé obrázky povzbuzují chuť k jídlu? Anebo je docela závislá na počítači? Jeden knižní titul, ač o něčem trochu jiném, má výjimečně přiléhavý název: Rozprava o dobrovolném otroctví. 


Péče sama

Pečuje o sebe. Vlasem jde jí třpyt, okem jiskra a pleť má hebounkou a opálenou jako jiskřička, co dlouho stála na sluníčku před pomníkem pana Lenina. Je prostě péče sama. Sako lososové a taky pusinkou dělá jako rybička. (Reflex?) Je úžasná, jsem z ní perplex. Na Andělu vyskočí z tramvaje a běží někam za roh do Zborovské. Jaké štěstí tam na ni asi čeká? Ke komu se ty pulsující rtíky přitisknou? Závist je smrtelný hřích, proto si ukládám zapomenout. A loučím se s ní touhle miniaturou.


Nejvýš stránku z lásky

Má batožinu, dvoje kecky a ešus na tři decky. Holka v tramvaji. Je pátek večer a někde na ni čeká parta a spoj do divočiny. Do tábora dorazí až v noci. Polívku už nestihnou. Rozdělí se do spacáků a možná stihnou tak stránku z lásky. I to někdy stačí.


Anděl, místo docela malých zázraků  

Tramvaj. Zrzavý drdol ční řadou pátečních cestujících. Ne, tohle není ohýnek hladových čundráků, je spíš jako plamínek nad hlavou apoštola. A venku, pod skleněným domem Anděla, parta Miloše Kozohorského a jeho Triumfální církve Ježíšovy. Ostatně tahle parta má blízko k letničnímu hnutí, holka s hořícím drdolem by mezi nimi našla čelné místo. A všichni by se rozmluvili andělskými jazyky a první ona. Jenže ne, jde k řece, vede se za ruku s kamarádem a mluví nepochybně řečí docela pozemskou. Miloš si nakonec taky vede svou. Zázrak se nekoná, není-li jím láska těch dvou. 


19 názorů

careful
07. 08. 2016
Dát tip

musím uznat, že tenhle koment se ti vyvedl:DD... ale ano, slova jsou většinou vágní, to je jejich běžná vlastnost a i proto je komunikace problematická... ale co tobě to budu vykládat...ostatně znáš filozofy, co se tím zabývali...


Movsar
07. 08. 2016
Dát tip

uslintané. to je takové nějaké nejasné. ale takhle při vínečku a upražených mandličkách bychom tu námitku mohli hlouběji promýšlet..


careful
07. 08. 2016
Dát tip

UIž jsem ti několikrát psala, jak jsi odporně uslintanej... v tom tvém díle se to jednoduše odráží, až mi to místy nadzvedá kuft... s tím nic neuděláš...prostě za to nemůžeš a tady to nikomu divný nepřipadá (znáš je:D).


Movsar
07. 08. 2016
Dát tip

jistě by byla zajímavá debata o osudu, svobodě a projevech vůle, ale snad by bylo ještě zajímavější, kdybys nám, namísto více nebo méně ukrývaných útoků na mě, prozradila, co tě na těch miniaturách tak pohoršuje. odmysli autora a jdi rovnou k textu.  


careful
07. 08. 2016
Dát tip

Víš, proč si nemůžu moc vážit toho, cos všechno načetl? Protože když čtu tvý miniatury, tak mi je jasné, že sis celoživotní ležení v knihách dobrovolně nevybral, ale že ti prostě nic jinýho nezbylo... a proto si můžu trochu vážit toho, co máš načteno, ale daleko víc tě musím litovat a zároveň se culit pod (neviditelnými) vousy.


Movsar
06. 08. 2016
Dát tip

vznikl o něm i celý dokument. ježíš je normální. miloš spíš ale není.


lawenderr
06. 08. 2016
Dát tip

Tak Miloš se jmenuje ... :) vždycky jsem se ho trochu bála, má přes ty reproduktory skoro omračující hlas ... teď, když má jméno,  se už tolik nebojím:)))


Já jsem pro ty stránky z lásky. Ty jdou dobře číst.   /T


Movsar
06. 08. 2016
Dát tip

a miloš už skutečně vytáhl nástroje. po delší době

díky, black!


lawenderr
06. 08. 2016
Dát tip

a vlastně máš pravdu:) ... tak tedy za všechny, ať nežeru! (že Anděl mám moc ráda:)


super...palec nahoru..............*/***


Movsar
06. 08. 2016
Dát tip

no jo, lawendser,, jenže ony jsou vlastně z anděla všehcny.


lawenderr
06. 08. 2016
Dát tip

dneska za Anděl a plamenný drdol:)*


to je fakt...výjimečně :o)


Movsar
06. 08. 2016
Dát tip

a to zrovna tahle séria oproti jiným je ještě ňaderně krotká.


Movsar
06. 08. 2016
Dát tip

:-)))))) aleši, dobrý! předem bych se vzdal práva na odměnu. a od rána do večera!

a díky, goro, to mě potěšilo.


možná bys měl být členem dozorčí rady Úřadu pro ňadernou bezpečnost...


Gora
06. 08. 2016
Dát tip

Péče sama: asi to bude reflex/rtíky/, někde jsem o tom četla:-)

Ten zázrak už jsi popsal:-)   moc pěkné


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru