Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co po jméně autora?

10. 08. 2016
12
64
3811
Autor
Danny
Tak mě napadlo: tady na písmáku si volíme jména sami: dáváme si nicky. Je za vašim nickem skryt nějaký příběh či zajímavost, proč jste se pojmenovali zrovna takhle? Pokud to teda není moc tajný, můžete to zmínit v této diskusi. Budu se těšit.

64 názorů

Reginald
14. 09. 2016
Dát tip

Reginald von Kasturn byla postava mé první povídky. Občas používám zkrácenou verzi jména Tedy jen REGINALD. Jinak předlohou byl německý rytíř Templářského řádu. Který položil život za ženu, kterou miloval. Aby neshořela na hranici inkvizice dal svůj život za ní. 


LaMouette
13. 09. 2016
Dát tip

asik je to tusim meno korabu hlavniho hrdiny nejspis pirata ci korzara... vim ja jakej je f tom rozdil... le zpjet k myslence... korab hlavniho hrdiny me nejoplipenejsi knizky od Daphne du Maurier.. :-) chtela sem bejt desne stylova... dyz jako to tady byla takova jakoze ukrutne literarni ynternetova stranka... tehdy dysi davno... cili asik tak mno :-)


elfka_Sea
07. 09. 2016
Dát tip

Chtěla jsem na Písmáku zůstat skryta zvědavým očím z běžného života, takže to chtělo novou přezdívku. K elfce mě vedlo tehdejší rozpoložení dušičky ve mně a víla mi tenkrát přišla dětská :-D a Sea tak nějak vyplynulo. Má přezdívka tedy vznikla z vnitřního pocitu. Jo, to už ale určitě takových 12 let....:-)))


Delectatio
02. 09. 2016
Dát tip

Můj nick znamená v latině to, co bychom si měli užívat denně, nebo aspoň obden :P Vychází z toho, o čem hlavně píšu ;)


Oldjerry
27. 08. 2016
Dát tip

Jednoduché: mé oblíbené rčení je »Práce mne fascinuje... vydržím na ni koukat celé hodiny« z románu Jerome Klapka Jerome  Čtyři muži ve člunu o psu nemluvě... jerry je zdrobnělina Jerome a old je starý. 


sláva, nejsem na světě zbytečně...


agáta5
26. 08. 2016
Dát tip

jsem si šla přečíst další odhalení a Aleši zase jsi mě rozesmál :)))))


JARUB: no nevím, dřív ses aspoň dostala na hokejové dresy...:o)


JARUB
19. 08. 2016
Dát tip

Já mám nick hrozně jednoduchý - jsou to počátky křestního jména a příjmení. Akorát, že málo všímaví mi pořád říkají Jakub.... Ale za svobodna to bylo horší, to jsem měla zkratku z křestního a z příjmení JAGR. Tak to teď je to lepší, ne?


.... Black Sabbath patří k mým oblíbeným kapelám ... mám s ní spojeno hodně  krásných i smutných vzpomínek ....


pété
16. 08. 2016
Dát tip

neni to tajne, neni to ani zajimave. jsou to moje inicialy.


název jedné básně...a mám takový vlasy

 


oran
13. 08. 2016
Dát tip

napůl opice.


Můj nick je klasická mimikra. Stačí to na příběh? Ne, ale Viewegh by o tom 285 stran zvládnul napsat. Coelho sice jen 240, ale zase čtyřikrát.


sidonia
11. 08. 2016
Dát tip

to ne oni, to já :-)


Krásná Sidonie: Proč ti to smazali?

Lnice
11. 08. 2016
Dát tip

taky jsem to tu už jednou psala, někde a to tu jsem jen krátce.-)  Je to prostě plevelná kytka, zrovna teď kvete všude, a já chtěla být Lenice, jenže to už tu bylo, tak jsem vypustila jedno písmenko, baví mě někdy vypouštět písmenka...


Movsar
11. 08. 2016
Dát tip

a mal si si dať imbecilko.


Karolko
11. 08. 2016
Dát tip

Lebo sa volám Ladislav a pre všetkých som Laco. Proto som si dal nick Karolko.


Tahle otázka se vrací jak bumerang. My Voči pamatujeme první cca z roku 1999. Po tom množství za ty roky nelze než vyjádřit pochopení pro sportovce a uchýlit se k jediné možné odpovědi: Tak určitě...


Petr.II
11. 08. 2016
Dát tip

jo, .. viz. zde .. :-)

 


okoloidúci
11. 08. 2016
Dát tip

agáto, vidím to jinak: nedůstojný mi přijde někoho (ne)přimo nařknout, že je fňukal a dovolit drzým spratkům a hulvátům, aby jim procházely jejich manýry. a ještě jich utvrzovat v tom, že jsou jen upřímní a mají suchý humor.


agáta5
11. 08. 2016
Dát tip

okoloidúci, raději ne :))  

jasně, že každej jsme ňákej, pojďme tvořit, do tvorby se toho dá nacpat mraky.. ale nač v komentářích pořád vracet starý křivdy? Je to nedůstojný a hlavně to nikoho nezajímá .. tedy někoho možná jo, ale mluvím za sebe


Marcela.K.
11. 08. 2016
Dát tip

Agáto, Danny se ptal i na příběh... Někdo je fňukna, někdo veselá povaha nad věcí, jinej je zase drzej spratek, další hulvát...každej si svoji vizitku vytváří sám tím, jak se chová..Ale o tom tato diskuze není.


okoloidúci
11. 08. 2016
Dát tip

agáto, smiem zapolemizovať s Tvojím posledným komentom?


agáta5
11. 08. 2016
Dát tip

jj, každej jsme nějak dostali na frak, ale kompenzovat to na serveru není dobrý.. je lepší se nad tím povznést, jinak člověk vypadá jako fňukal :)


careful
10. 08. 2016
Dát tip

Imho je Mylenka výborný nick, ale pro někoho, kdo na to má povahu...


IQ nick
10. 08. 2016
Dát tip

Já jsem IQ nick, protože mám strááášně dlouhý vedení a často mi lecos docvakne až zítra. A hlavně proto, že jsem nikdy nebyla přihlášená do žádných diskusi a pod. a když jsem se poprvé v životě registrovala sem, tak mně vůbec nenapadlo, že ten můj nick každý uvidí. Chvíli mi to vadilo, když mi to došlo, ale teď nahlížím, že výstižnější jméno jsem si ani nemohla dát. :o))


okoloidúci
10. 08. 2016
Dát tip

agáto, tenhle počin zvrhl SE? :)


agáta5
10. 08. 2016
Dát tip

tady se vždycky sebelepší počin zvrhne :))


Marcela.K.
10. 08. 2016
Dát tip

Ach jo...to nemá cenu. Nevíš o tom nic a mě to nebaví.


Marcela.K.
10. 08. 2016
Dát tip

Možná jsi tady tehdy nebyl, koukám, že jsi v té době jako Zdenda měl pauzu.


Marcela.K.
10. 08. 2016
Dát tip

Ne, to nejsou moje nicky...to jsou nicky toho, koho můj nick tak iritoval...to je jen nepatrnej zlomek ... a nechci se k tomu vracet, Ostatně asi jso už zrušený, nebo zablokovaný...co já vím, Tehdy Dero zprovoznil i možnost mazat výpady na profilových stránkách.


Marcela.K.
10. 08. 2016
Dát tip

Proč? Nebýt toho, neměnila bych ten nick.

Byl jsi tu tehdy taky...mám je jmenovat -" kočičí hovno v hubě"

"přikurtovat k topení a ošukat"...

Mám pokračovat?! Tobě by se takový nicky jistě líbily.


Movsar
10. 08. 2016
Dát tip

máš pravdu, šahíd je správně.


Marcela.K.
10. 08. 2016
Dát tip

mylenka - tak jsem se na Písmák zapsala už víc jak před deseti léty.

 

Netušila jsem tehdy, jak moc bude takový nick některé uživatele iritovat.

Marně jsem vysvětlovala, co za tou přezdívkou je. Že to je jen vzpomínka na moje první zaměstnání v dětské ozdravovně, kdy mi prvňáček Péťa napsal na kus papíru vytrženého ze sešitu, že mě myluje a mému budoucímu muži se ta hrubka tak zalíbila, že pak každý jeho dopis pro mě začínal - Ahoj myláčku. Když jsem si zkoušela zařídit mailovou adresu na Seznamu, a ten mi všechny mé "nápady" vracel s tím, že už je někdo používá, vzpomněla jsem si na myláčka - a kupodivu mylenku Seznam spolkl. Později, když jsem se chtěla zaregistrovat na Písmák, použila jsem tento nick. Byla jsem tehdy neznalá, netušila jsem, co virtuální "život" přináší...

Kolik trápení a bolesti to bylo... kolik zloby, výsměchu, ran...Nakonec jsem se s Derem domluvila na změně. Vyšel mi vstříc, i když mi tehdy napsal, že si nemyslí, že bych si měla tu přezdívku změnit - měla svůj půvab. Ale já na té změně trvala.

Dnes už jsem jen Marcela.K. - mylenkou jsem zase jen pro svého muže...

 


careful
10. 08. 2016
Dát tip

Já mám nick podle něj: http://www.metal-archives.com/artists/Lord_Opat/4300

protože být o deset let mladší a z druhýho konce republiky, tak si ho vezmu za ženu.


Kočkodan
10. 08. 2016
Dát tip
Kočkodane mi říkávala maminka. Původně jsem měl v úmyslu existovat tady pod přezdívkou z dětství Ringo, ale už tady nějaký byl a já si nechtěl přidávat číslo. Mne původ nicků také zajímá, tak jsem se díky tobě alespoň o špetce něco dozvěděl.

Čudla
10. 08. 2016
Dát tip

Já byl v dětsví dost malý vzrůstem - ne že by to s přibývajícím věkem bylo lepší - a tak mi ve třídě dali přezdívku Čudla, což značí malou rybku. A už mi to zůstalo.


Movsar
10. 08. 2016
Dát tip

přesněji šehíd, zdendo.


lawenderr
10. 08. 2016
Dát tip

já mám jméno po levanduli, mám ji moc ráda (je úplně obyčejná a je jí všude plno), ale levandule by byl na mě asi moc křehký nick, protože jsem spíš pugét, z kterého omylem nechali trčet ostrý konec vázacího drátu, proto ta pokroucená germanizace, že se tak cítím:)


Lakrov
10. 08. 2016
Dát tip

Vybraná písmena z křestního jména a příjmení seřazená do vyslovitelné podoby  a zároveň dle kritéria  "co nejméně frekventovaný řetězec znaků" na webu (Google).


Movsar
10. 08. 2016
Dát tip

movsar barajev/barayev. hrdina čečenského boje za nezávislost. tehdy skoro vrstevník. google dá víc. víckrát jsem jeho a jeho druhy vzal do básní. 


pedvo
10. 08. 2016
Dát tip

Já jsem si složil nick podle začátků svého jména Petr Dvořák. Zároveň to zní skoro stejně jako moje přezdívka Pedro, kterou mám mezi trempy a podobnou cháskou. Dokonce jsem uvažoval, že bych si ji dal jako nick, ale pak jsem usoudil, že raději ne – přece jen jsou to dva různé světy. Ovšem pozvolna mi dochází, že tomu až tak docela není.


Hugo Ramon
10. 08. 2016
Dát tip

Ahoj Danny & spol. fajn meeting - já své Písmácké jméno volil před mnoha lety. Vždy se mi tak trochu líbil Hugo, dokonce i Hugoš - postavy ve filmu víceméně roztomilé. Ovšem, jakmile jsem shlédl Radovanovy radovánky z pera mého celoživotního oblíbence Zdeňka Svěráka, propadl jsem přezdívce zcela. Zlý výrostek Hugo, to je neodmyslitelná součást člověka na cestě za pochopením tajemství života :-)


agáta5
10. 08. 2016
Dát tip

mě říkali vždycky Agáta, protože mé rodné jméno je Legátová.. no a jak to chodí mezi dětmi: Legátka, Agátka ... a už mi to zůstalo... miluju Agátu, tu malou holku, co ještě občas vyleze ven trochu se nadýchat čerstvýho vzduchu...

prima diskuze :)

 


Gerty
10. 08. 2016
Dát tip

Hmm, tohle téma už tady celkem nedávno bylo, ale to nevadí. Gerty je má neoblíbenější filmová postava - tedy postava - je to robot, vlastně taková nic moc plechovka, ale jinak fajn chlap :-) Vystupuje v relativně novém scifi filmu Moon.


okoloidúci
10. 08. 2016
Dát tip

(náhodný) okoloidúci je pre mňa vyjadrením vzťahu niekde medzi náklonnosťou a ľahostajnosťou, a je v ňom sloboda priblížiť sa aj vzdialiť.

takáto poloha mi vyhovuje aj vo vzťahu k písmáku.


Gora
10. 08. 2016
Dát tip

Danny, nedávno - před pár měsíci - tu podobné téma padlo, myslím je vyvolala Janina, redaktorka prózy, ale nevadí. Jsem Gora dle své rotwajlerky, jež měla mimořádně zarputilou povahu: do čeho se zakousla, nepustila:-)


moje původní písmácké jméno bylo "alfonso". tak mi říkal děda z maminčiny strany, když jsem byl malý.

následkem krize identity před pár lety jsem se přejmenoval...:o)


Whitesnake
10. 08. 2016
Dát tip

Můj nick obráží můj vřelý vztah k britské blues-, pop-, hardrockové kapele, kterou v roce 1978 založil a dodnes vede někdejší zpěvák Deep Purple (další má milovaná kapela) David Coverdale. Ač jeho hlas mám neskonale rád, jeho texty mě skutečně nikterak neovlivňují :-)


Danny
10. 08. 2016
Dát tip
já svůj nick založil zcela prostě na svém reálném jméně "Daniel"/"Dan" - "Danny" mi říkají i kamarádi a členové rodiny, zajímavostí je, že máma mě pojmenovala podle Dannyho Smiřického ze Škvoreckého knížek :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru