Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co jde srdcem skrz

11. 08. 2016
6
9
1381
Autor
Movsar

Co jde srdcem skrz

Taková ta holka, co jde srdcem skrz. Potkáš ji všude možně, v tramvaji nebo metru, na ulici, v bufetu. A když je to právě tam, dáš si záležet, aby ses na ni podíval sytým pohledem. Jenže ona ten hlad pozná. Usměje se a řekne: „Tady nás hlad spojuje.“ A do vůně hovězího na hříbkách se položí její parfém. Jak říkám, je z těch holek, co jdou srdcem skrz.


Karen je ráda

Půlnoční program. Na trávníku se holky perou o šišatý míč. Kanaďanky s Angličankami, svádějí ragby v Riu. A utrží při něm mnoho ran. V šatně si je pak olížou, jsou to drsné holky. Jen Karen náhle sykne a řekne kamarádce zapřené do jejích zpocených stehen, že tahle ranka k ní patří odnepaměti. Brittany jen zdvihne své mandlové oči, je v nich cosi nesdělitelného, a zase je sklopí. Karen je ráda. 


Zapeklitý svět žen

Sice neroztřese stěny z panelů, ale tělo se jí tím smíchem jistě dobře třese. U sousedky mají dívčí dýchánek. Na stolku káva a vanilkový bochánek, propriety nedělního odpoledne. Co je pobavilo? Rozumíme tak trochu nedělním rituálům a snad i smíchu samotnému, jen těžko ale můžeme rozumět zapeklitému světu žen. A tak i tady zůstává tajemstvím těch čtyř sousedních stěn.


Několik dnů

Bývaly doby, kdy se lidé i několik dnů těšili, že si nechají v rádiu zahrát písničku. A těšili se, aniž by vůbec měli jistotu, že se dovolají. To je pryč. Stačí stisknout jediné tlačítko a přehraješ písničku i té nejzapadlejší kapely, třeba odněkud z garáže v Novosibirsku. Rychle jsme té možnosti uvykli. A těch několik dnů nám teď chybí. (Jak zvláštně vlastně působí jedna ze základních figur milostného diskursu „chybíš mi“ psána online s nárokem na bezprostřední odpověď.)    


9 názorů

 a pan Kolbaba rok nosil psaníčko ....aby ho doručil nešťastné Mařence....*/***


Mám ráda dopisy, jsou i dnes tím krásným a osobním.

A svět žen? Tam raději nelez.   :-))) /T


Movsar
11. 08. 2016
Dát tip

třeba nejde někde v tatranském podhůří nějakého kamaráda, co ho takto potěší. a nebude muset vylévat frustrace.


Kočkodan
11. 08. 2016
Dát tip
Karen zřejmě pocítila více radosti než Karolko... zapeklitý svět čtenářů... ?-)

Movsar
11. 08. 2016
Dát tip

a čo nám eště zahútoríš tuná?


Karolko
11. 08. 2016
Dát tip

plytké kusovité bláboly, snažiaci sa na silu niečo povedať, no márne.. bohužial bez tipu


Gora
11. 08. 2016
Dát tip

Ten pohled a parfém k tomu...vzácná chvíle:-)    Olympiáda v šatně:-) Nepochopitelný svět...pro muže:-)   Mít vše hned...bez napětí a teď:-(


Několik dnů... i taková obyčejná věc, jako je dopis, papírový dopis v obálce se známkou, se během pár let stal vzácností... 

nicméně: všechny díly dnes velmi vydatné... 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru