Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tichá žízeň

18. 08. 2016
8
4
1470
Autor
Movsar

Jak za nocí laně

Dvě mladinké turistky na Můstku. Drží se za ruce, samou láskou mají je horúce. A nejspíš nejen dlaně, ty dvě budou jak laně, když za říjnových nocí bývá v lesích teskno. Chvíli jdu za nimi, ale pak zmizí v houštinách pražských pasáží.


V nekonečnu tunelu

Asi ji fotil. Má módní plnovous, holou hlavu, bílou košili a kolem krku pentax. Ona je snědá, v košili kostkované, s výraznými brýlemi, chlapeckou postavou a jemnými rysy. Mluví o literatuře, tunelu nekonečna a postmoderně. Tedy, mluví ona, on jen přikyvuje. A když mluví, dopomáhá si velkýma rukama, můžeš ji číst jak hudebník svého dirigenta. Takže čteme, já i její kamarád. Právě současnému člověku diagnostikuje závrať z vrženosti do nekonečna tunelu. Je to poněkud komplikovaná skladba, a tak se necháváme unášet jí samotnou. A jeho k tomu na paměťové kartě hřejí její akty.


Tichá žízeň

Lihovar, zapálen srpnovým sluncem hoří. Po kořalce je tady ale dávno jen tichá žízeň. Tramvaj projíždí výhní a někomu z cestujících se možná roztřásly ruce. Kdoví jakou vzpomínkou.


Buchtička se šodó

Vlasy má jako šodó a sama připomíná buchtičku. A má velmi krátké šortky, takže by ministr školství jen konstatoval: Je lahodná a nařízením uložil všem jídelnám podávat buchtičky se šodó nejméně jednou do týdne, v inspekční dny však mimořádně vždy.


Digitální mraveniště

Svět se proměnil v digitální mraveniště. Nějaký Steve do něj pak sem tam hodí kostku cukru s nejsladším logem a mravenečci jsou k pominutí. A do těch svých štěstíček nepřetržitě tlemí. Ne, svět tím rázem už není. 


4 názory

Movsar
20. 08. 2016
Dát tip

díky, čtenářky, jsem rád, že jste si vybraly každá nějakou z miniatur a zas třeba pobudete. ministr to prý říkával a i proto ho prý vyhodili. pokrytci..  


IQ nick
20. 08. 2016
Dát tip

Ne, svět tím rázem už není jen v hlavách těch mravenečků, jinak stále je!

Od ministra školství bych spíš čekala, že nařídí minimální možnou délku šortek, prodlouženou o 10 cm, pro buchtičky školního věku :-)))

Dnes mě nejvíc dostalo nekonečno v tunelu. b:-)

Dnešní postřehy mají v sobě neskutečnou kouřovou (doutníkovou), sváteční pohodu.


Ve městě to prostě žije.   /T


Gora
18. 08. 2016
Dát tip

Dobré počtení:-) laně prchly do hvozdů velkoměsta...vše hezké


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru