Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Voněla jako kapky proti kašli

18. 08. 2016
6
6
1173
Autor
Movsar

Čerstvě rozlitá mlíčka

Působí čerstvě jak z kokosu právě rozlité mléko. A tvářičky mají růžové a oči do oblohy. A chtějí jim tam šplhat blázni po věžích z řečí, peněz a jiných podivuhodností. Ale vždycky se zřítí, a rány si pak hojí chlácholenkou o slunci a kvítí.


Jak dneska vypadají holky

Na klíně bandasku s teplým kakaem a na uších sluchátka. V ruce mobil a oči dvě zvědavá kukátka. Žvýká do tyčinky průmyslově stlačené zrní a tiše u toho vrní, kočka. Než ji tramvaj vyplivne na nejbližší stanici metra, stihne ještě fejsbůkem odeslat fotku svého nového kluka Petra. Tak takhle nějak dneska vypadají holky.


Voněla jako kapky proti kašli

Voněla jako kapky proti kašli. A byl v ní opiát. Rozlévala se sídlištěm na Hájích a tlumila mužů věčný hlad. Taková snědá divnoláska v orientálském líčení, holka pro nové tisíciletí. Když pak přestupovala na metro, z výstřihu dvojnásobná dávka radosti. Měla by mít na triku příbalovou informaci: Nadužívání může vyvolat závratě a vést k závislosti.


Stepní milenci

Metro. Ona je krásná, má hebků tvár a hrozně dobré vlasy. A nezapře v sobě geny mongolčiků. Nemá namalované oči, takže vypadá jako holčička po horké koupeli. On má degenerovaný výraz, jako by ho v dětství kopl kůň Převalského. Když se dívá na tabulku nad dveřmi vagónu, má doširoka otevřená ústa. Rusko skutečně musí být zemí neomezených možností, jak jinak by tihle dva k sobě mohli dojít cestou vzájemné náklonnosti. 


Lačná okurkice

Jí salátovou okurku jen tak, jak si ji přinesla z Alberta. Holka u metra. Tady v Kobylisích se s věcmi nedělají dlouhé špásy. Takže si tu okurku nejspíš neomyla. Dělá to ve jménu krásy? Nevím, ale obdivuji ten apetit, dík kterému mizí zelenkavá hmota v pusince jako v černozemi. Ostatně člověk, homo, to je od slova půda, z níž vzešel a kam se vrací: humus.


Dáma v pruzích

Dívá se zvědavě skrze módní brýle. Dáma v pruzích. Jen mohla by se tvářit trochu mile, vždyť je pěkná a jistě netone v dluzích. Na Můstku jí je náhlý konec, přervaná historie jedné zvědavosti dvou lidí.


6 názorů

Lnice
19. 08. 2016
Dát tip

líbí.-)


Kočkodan
18. 08. 2016
Dát tip
Mně pořád nejde z hlavy ta opruzená paní...

...hmmmm....chlácholenkou o slunci a kvítí........necvhávám si čtení...večer před spaním......:-)))..........*/***


Movsar
18. 08. 2016
Dát tip

možná by nám řekli ve znojmě.


Movsar
18. 08. 2016
Dát tip

díky. na okurkici si tak trochu dělám taky nárok. ale kdoví.. c


Gora
18. 08. 2016
Dát tip

Chlácholenka...asi tvůj novotvar, kouzelné slůvko:-) Orientální divnoláska:-) Kůň Převalského ...jdu do kolen:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru