Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mírné ňadrobití

20. 08. 2016
10
13
1591
Autor
Movsar

Sobotní deník, 20.8.2016.

Mrtvá Q7

Do Lidické zatočila černá rakev s označením Q7. A v ní mrtvá žena. Kroutila ještě volantem, ale byly to jen posmrtné křeče. Jela to tělo odevzdat černozemi garáží Paladia. Neboť co jsme dostali darem, to na konci odevzdáváme. Rozum je v koncích.


Mírné ňadrobití

Na Palackého mostě jsem se téměř srazil s obřími ňadry a stejně velkorysým břichem neznámé dívky. Jako si Jeroným v poušti tloukl kamenem o hlavu, na své poušti tloukl bych hlavou o ta ňadra, bílá k nevinnosti až snubní. Motiv erotické ikonografie: v poušti touhy mírné ňadrobití.   


Dokud den nezhořkne nocí

Na náplavce už šéf stánku natočil sté pivo. A to je poledne. Za okny nábřežních domů se teprve vstává a po páteční radosti mírně bledne. Jenže tady u řeky ptáčata otevírají zobáky žízní. A nezhasí ji, dokud den nezhořkne nocí.


Do křehkosti modrý dým

V Myslíkově se mísily vůně. Ženská těla a těla ryb. Jedlo se u stolků vystrčených do ulice, zdravě a ne málo. A moc se nemluvilo. Snad z úcty k mrtvým. Pak místem stoupal do křehkosti modrý dým. Poslední díky zemřelým.


Hlas

Její hlas je něžný jako západ slunce nad Smíchovem. Nelze tomu odolat. Muži ji musí milovat. Jedni jí slibují obracet toky řek, jiní alespoň popírají věky. Fonocentristi, metafyzici podotkl by s opovržením pan Derrida. A nabídl by kávu na Champ Elysées.


Kuličky z žemle

Holky mají žůžovní odpoledne. Sedí u baru v podzemí Kvádria, pijí kávičku, jedí závin. Jedna si ho trhá, asi stopa po šelmě v ní. Znal jsem jednu, co ráno u snídaně, první a na dlouhou dobu poslední společné, takhle trhala sladké pečivo. A dělala z něj kuličky a ty pak jedla. Hrozně mě to tenkrát iritovalo. Otázka pro psychoanalytika, vím. Snad že jídlo dokáže být příliš vulgární akt, jak v závěru svého příběhu seznává Huysmansův des Esseintes a rozhodne se stravovat výhradně formou klystýru. Ovšem ty uhnětené kuličky, brr..


Pizzerie

Pizzerie u Knížecí je prázdná. Jen mastný opar salámů a rozteklého sýra bytuje u stolků. Napadlo me pozvat tamtu holku, třeba má hlad nebo aspoň chuť. Ale je opatrná, říká: Jojo, to znám. Začíná to salámovou a končí prostituto.


13 názorů

saggitarine
22. 08. 2016
Dát tip

Nemôžem povedať, že som pochopila všetko, ale bavilo ma to... Popísať na kúsku toľko (atmo)sfér... Západ slnka nad Smíchovom ešte vidím. A okrajovo rozmýšľam, prečo predo mnou ešte nikto nenazval niečie brucho veľkorysým. 


JARUB
22. 08. 2016
Dát tip

Prostě paráda, co říct. *  Jo jinak moje dcera mě úplně stejně irituje, když si ráno nadýchanou buchetku smáčkne, co to jde a jí to celé smáčknuté a zplacatělé a uhňoucané.....prý jí nerada vzduch, že se po něm prdí.


ode dneška budu na jídelníčku hledat pizzu prostituto...s mírným ňadrobitím...:o)


Diana
21. 08. 2016
Dát tip
Nápadité, vtipné. Pěkně se četlo *

žůžovní..........*/***


Kočkodan
21. 08. 2016
Dát tip
A není to trochu nepraktické, mít u toho druhého počítače albánskou klávesnici?...

Gora
21. 08. 2016
Dát tip

Psala jsem z jiného počítače, rýpálku:-)   ale kukičky dobrý novotvar, ne?


Kočkodan
20. 08. 2016
Dát tip
Líbilo se mi hodně vět, ale tyhle dvě holky obzvlášť: “A moc se nemluvilo. Snad z úcty k mrtvým.” Goro: No tak kukičky by byly i na mě už asi moc… ;-)

IQ nick
20. 08. 2016
Dát tip
jedlo se zdravě a ne málo - není to protimluv? žúžový počtení b:-) ...otevírají zobáky žzní- chybka asi :-)

Gora
20. 08. 2016
Dát tip

Taky znám pár /mladých/ lidí, co si z jídla dělaj kukičky: asi móda nebo co:-)


Movsar
20. 08. 2016
Dát tip

díky, evženie. musíme, ale co se kolem toho v této epoše strhlo, celá ta gastrománie, to už vyžaduje rázný zásah kritika.


Jíst a pít musíme všichni, ale ty o tom ještě zajímavě napíšeš.  /T


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru