Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tlumočnice vášně

24. 08. 2016
5
7
1165
Autor
Movsar

K povinnému dosnění

Je pondělí ráno a tramvaj nemá široký úsměv. Ale má velká okna a domy v ulicích zas mají kouzelné čepice. Jenže ani to cestující nevytrhne z uvízlosti do víkendu. A na Újezdě už otevírají kavárnu U Knoflíčků. Třeba v některém úřadě, kam nostalgici míří, mají interní směrnici, podle které každý zaměstnanec musí v pondělí ráno do kavárny k povinnému dosnění. Řetězec závodních podniků už přijal i název: K dosnění.


Augenblick nad Klárovem

Ze zatáčky nad Klárovem je to Praha doširoka otevřená. Ale ten pohled ti svižná tramvaj dopřeje jen na chvíli, na drobný augenblick. A můžeš to mít jen za světelný otisk na sítnici, drobný trik. Anebo pod sebou můžeš vnímat aglomeraci rozpohybovanou životem, neboť je pondělí ráno.


Pyramidy v písečné bouři na trase B

Je to bochánková blondýna z Čech, ve tváři ale chová orientální rysy Kleopatry. Prsa má mocná jak starověká říše, div jí nepraskne knoflík u košile. A v té písečné bouři dvě pyramidy. Kolik mužů už si myslelo opanovat je a kolik jich pohřbily…


Tlumočnice vášně

Culí se na sebe jak líbeznice. Jedna je anděl, druhá pekelnice. Prožily básnivou noc, jenže ložnice není hovorna, a tak musí ten příběh dopovídat teď. Je to příběh o sapfickém štěstí, co jim ho snesly starověké bohyně do klína. A ony ho opatrují, těší se jím a překládají ho do jazyků vášně. A těch není málo.  


Mléčné vytržení

Neměla smělý výstřih a v něm barokní pamětihodnosti. A přesto. Procházela ulicemi Vinohrad ve volném tričku, pod kterým se houpalo a špičatilo mléčné vytržení. A muži k němu vrhali pohledy docela jalové. Byl horký srpnový den, a tak je možné, že prostě jen žíznili.


Vítej doma!

Krev jí zurčí stehny, jak tančila by na pletenou a lásce dělala radost. Namísto toho musí domů. Tak teď jede dvanáctkou a ještě si cosi špitá s kamarádkou. Skrze telefonek, přirozeně. V obýváku ji pak přivítá manžel s dvanáctkou na konferenčním stolku a špitne: „Masíčko by nebylo?“ A když uvidí její otrávený pohled, přitáhne si ji k sobě a tvář zarudlou alkoholem ji zaboří do rozkroku. Zamele tam s ní, vydá chrochtavé zvuky, pak nanovo a ještě jednou. Zvedne oči a tupě se usměje. Jako by říkal: Vítej doma! 


7 názorů

Tomu nevěř. Nezastřelila. Na lesby nejsem. Ale na každé prase se vaří voda. :-)))


Movsar
25. 08. 2016
Dát tip

a zbytek života ve světlé nad sázavou. otázka, zda bys tam nenatreila na podobnou "vítej v base". jedna mi líčila, že to tam je "úplná lezbi šou".

díky začtení!


Jo, to beru. /T Ale Vítej doma, bych bez milosti zastřelila.


úsměv široký.....ach vy muži..........*/***


pěkná česká krajina...:o)


Gora
24. 08. 2016
Dát tip

Dvě pyramidy:-))   Ložnice není hovorna:)) Mléčné žíznění?.)) Vítej doma, inu, vítejme u Movsara:-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru