Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dýchánek mladých matek

24. 08. 2016
8
9
1311
Autor
Movsar

Vše na ženě je hádankou a  vše má jediné řešení - tím je těhotenství. F. Nietzsche, Tak pravil Zarathustra.

Dýchánek mladých matek

Dýchánek mladých žen, na pláži pod vrbou. Jedna přitlačila kočárek, ta je nekorunovanou královnou. Přicházejí další, zdraví se. Na dítě mluví jako na papouška. Do hlasu se jim přitom vylévá estrogen, už je ho celá řeka. Pak se chichotají a všechny cesty jejich řečí vedou k jedinému tématu: rodině. „Ty budeš pěkná tchýně,“ zaskřípe jedna, a jak vyhrkne salvu smíchu, i ostatní se smějí. Další líčí své těhotenství, jak „šel malej nahoru, pak do půlky, kde se zakousnul“. Slovo „císař“ je skutečně naplňuje; expresivní podání „rozervanosti“ sklízí zájem. A pak se jako sudičky sklánějí nad kočárkem, jen vážnost jim schází, dál štěbetají své těhotenské odrhovačky. Vrba nad nimi mlčí, za ten čas uvykla lecjaké lidské vulgárnosti.


Věčné ženství

Rozložila osušku přímo přede mě. Tělnatá ženská, tak v páté dekádě života. Provedla krátký striptýz do plavek, byla to plovoucí hudba sfér, kypivá sonáta; přecitlivělá povaha by řekla: malér. Pak si lehla na břicho, takže na mě vystrčila tu ohromnou zadnici vtěsnanou do pruhované látky. A pod ní oko uragánu, sliznice připravená pozřít tě, člověče, jako ubohý plod světa. Aneb o věčném ženství a jen dočasném mužství.


Marokánky

Dávají si marokánky, sotva přišly. Jsou hlučné a prosté, tedy jedna taková je. A ta má velmi drobné kalhotky, sytě růžové na srozuměnou. Zpovídá kamarádku, zda už byla první pusa. Chvílemi ryčí na znamení smíchu. Kamarádka tolik nehýří sebevědomím, patrně chová „první pusu“ v úctě. Ta v růžových kalhotkách je mluvící piča.


9 názorů

Víš, Movsare, ženy jsou zvláštní bytosti. 


Movsar
25. 08. 2016
Dát tip

věř mi, evženie, že jsem zvažoval, jestli tyhle dvě (první a poslední) zařadit, putit ven. pak jsem si řekl, že byť je sám vnímám kriticky, nechci se venzurovat. a ještě: ale f.n. bys to nevytkla, že ne? přitom do velké míry čerpám z něj, viz i citát.  


Věci příslušející jen ženám, nech jen jim. Nechápeš.

Jinak dobrý.


ano, první pusa mívá hodnotu...než přijde ta druhá...


Kočkodan
24. 08. 2016
Dát tip
Vím, chtít po „Růžovce“, aby si místo marokánky dala roubíček, to je prostě nerealistické. A nerozložila ta tělnatá žena spíše už osuchu?

Gora
24. 08. 2016
Dát tip

Ten Zarathustra pravil správně:-))) Vše dnes směřuje kontinuálně od prvního k poslednímu...slovu:-)))


sidonia
24. 08. 2016
Dát tip

květnatá čeština vyšší kategorie

četla jsem se zaujetím :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru