Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nahé kamínky

01. 09. 2016
8
11
1495
Autor
Movsar

Květy zla

Ráno. Sedí ve vagónu metra a jí květy zla. Jmenuje se Bára Hartlová a je učitelkou na gymnáziu ve Vodičkově ulici. Další prázdniny jsou za ní a ona už nemá chuť marnit čas s dalším prokletým básníkem.


Nahé kamínky

Holky mají chichotavé pondělí, poslední prázdninové. Jedou tramvají ke Kavalírce a všechno jim přijde legrační. A moc toho na sobě nemají, tělíčka jako dva nahé kamínky na břehu září. A jednou zvážní, vzájemně se vzdálí a žádné pondělí už nebude vonět prázdninami. Ale do té doby je můžeš obdivovat tak, jak jsou.


Alpská holka

Tramvaj a v ní blondýna v čokoládové vůni. I její pleť je sladká, tuze ráda se sluní. A možná je celá udělaná z alpského mléka. A ty máš chuť umazat si pusu.


Pumpař Ivoš

Voní benzínem a v očích má dálku. A temný výraz svědčí: ten muž už si prožil nejednu válku. Pumpař Ivoš. Řidičky z něj upadají do milostných mikrospánků, když nedbale potahuje z cigarety, opřený u stojánku. A třeba propadnou lásce, to vypravěč neví. Ale buď jak buď, pak je zas kolem jen noc, zvuk dálnice a dál nic.


Korálkový krámek

Večer. Na hodinách sedm a holka v Lidické zamyká svůj krámek s korálky. Kolik lidí asi dnes udělala šťastnými? Už někde navlékají barevné kamínky a sklíčka, aby byli pěkní. Vždyť zítra je pátek a to večery voní parádou.


11 názorů

jH
12. 09. 2016
Dát tip
takřka se chce napsat - láskyplný

Movsar
02. 09. 2016
Dát tip

jsem rád, že se vám aspoň trochu líbilo a že to i podnítilo k veršování a připomínce divokého západu.


careful
02. 09. 2016
Dát tip

No, radši snad nic...


pumpař tentokrát přináší i trochu westernovou atmosféru žhavého léta, kdy se v tetelícím vzduchu vznášejí fata-morgany...


Gora
01. 09. 2016
Dát tip

Kočkodan to rozsvítil...výbuch  je otázkou času:-)


Kočkodan
01. 09. 2016
Dát tip
Připojuji se ke Goře. Típni Ivo cigaretu, není vhodné žhavit rouru, jinak výbuch brzy je tu, přijdeš nejen o pazouru...

Prostě a jednoduše...krásné. /T


Gora
01. 09. 2016
Dát tip

Připojuji se k blackie. Jen ten Ivoš, pumpař, by měl dávat pozor s cigaretkou na benzince, to by mohl být pěkný výbuch:-()


Laskavé....milé.........ručičky se blíží k hodině spánku....děkuji za příjemné počtění na dobrou noc.........*/***....


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru