Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vrtochy

Výběr: a2a2a
10. 09. 2016
27
30
2575

    Moje žena má vrtochy. Ano, jistě namítnete, že každá žena má svoje vrtochy, o tom se není třeba rozepisovat, ale rozmary té mojí jsou vyššího, řekl bych spirituálního rázu. Její záliba kupodivu nepovstává ze sníženého prahu příčetnosti. Dělá to především proto, aby mně, nevěřícímu Květoňovi a zapřisáhlému ezoskeptikovi dokázala, že jsou ještě jiné věci mezi nebem a zemí, než kupříkladu oběšenec. Nedaří se jí to.

    Předloni třeba, to absolvovala třístupňový kurz Reiki. Od té doby s vervou léčí všechny příbuzné, známé a sousedy z celého okolí vitální energií. Ne, že by snad někoho uzdravila, ale pyšní se diplomem „Mistr Reiki“. Kdo z nás to má?

    Já osobně neuznávám žádnou energii, která mi nedokáže ohřát párek, nebo rozsvítit lampičku na nočním stolku. Jsa neoblomným odpůrcem tmářských pavěd mohu jen stěží uvěřit, že mi senzibil mácháním rukou dokáže harmonizovat auru nebo zprůchodnit čakry. Nemám žádné čakry! No, možná vím o jedné, ale o té bych se raději veřejně nerozšiřoval. Ostatně když večer sním řízek s bramborovým salátem, rakvičku se šlehačkou a pytlík chipsů, hned ráno se přesvědčím, že je čakra v kondici a dokonale průchodná. U toho nevyžaduji asistenci ezoterika. Ale zpět k věci.

    Tuhle si žena umanula zacelit další skulinu ve svém vzdělání, a rozhodla se absolvovat kurz nazvaný „Technika kvantového doteku matrixu“. Inu, když jí to udělá radost a můžeme si to dovolit, proč jí nedopřát něco kvantových doteků, že. Pokud jste ochotni oželet čtyři dny svého času a částku, ze které by týden mohla žít somálská vesnice, musí na tom přece něco být. Pravda, netušil jsem ani matně, čím nás řečený dotek matrixu může v budoucnu oblažit, ale doufal jsem, že mi to objasní internet. Nezklamal: „Na 4 denním transformačním kurzu pracujete ve svém informačním poli a nastavujete si svojí vlastní realitu. Štěstí, láska, zdraví, hojnost, cokoli! Změníte pohled na svět a zjistíte, že vše je možné. Vaše přání se začnou plnit. Získáte schopnost působením mysli ohýbat nerezové příbory a dokonce zlepšovat chuťové a nutriční vlastnosti jídel a nápojů!“ Tak pravil Google.

    Bože, jak jsme mohli bez znalosti používání metody KDM považovat naši domácnost za plně funkční? Žili jsme dosud planým a nenaplněným životem, ale od příštího týdne tomu bude konec. Ze semináře se mi vrátí moje vlastní zlatá rybka, osobní ubrousek prostři se, můj privátní oslíček otřes se. Nastane období neskonalého štěstí, bezbřehé radosti a věčného blahobytu. Už nebudu marnit čas a peníze ve vinotéce. Koupím v supermarketu jakýkoliv patok ve slevě a žena jej doma během chvilky transformuje na Château Mouton Rothschild! No nejsou to báječné vyhlídky?

Konečně ani ohnutých příborů není v kuchyni nikdy dost.


30 názorů

Aru díky, jsem potěšen.


Aru
21. 08. 2020
Dát tip

naštěstí jsem slušně vychován, jinak bych se válel smíchy po podlaze


Tym
06. 06. 2017
Dát tip

Tak takhle dobře už jsem se dlouho nezasmál. Myslím že na KDM asi něco bude když jsi mi jenom psaním o něm náramě zvednul náladu.

Vřelé díky T.


Díky, jsem poctěn. ((-:


xardaska
23. 11. 2016
Dát tip

jako žena bych měla napsat,že se mi to nelíbí,ale ono se mi to líbí.-)))dávám tip


Markel
13. 10. 2016
Dát tip

jsi tak velmi ftipný

nabádáš mne: tipni!

No tak jo, porád. ***


a2a2a - mně se velice líbí, že je možné kombinovat některé vzájemně se vylučující funkce. Jako např. - Autor stojí o hlubší kritiku a Autor nestojí o hlubší kritiku. Pracovně jsem tento systém nazval - Chytrá horákyně a příležitostně, jsa od přirození značně nerozhodným, této duchaplné možnosti využívám.

Co se reakce mé ženy týče, po přečtení předstírala, že nemá radost, a vyhrožovala, že moje tělo rozčtvrtí a dá sežrat masožravým plžům z řádu Archaeogastropoda.

Jinak díky za milá slova, srovnání s Vaudem si velice vážím.


a2a2a
23. 09. 2016
Dát tip

Tak stojí nebo nestojí? Tedy o kritiku, aby nestála řeč. Jako obvykle spolehlivě zvládnutý jazyk fejetonu. Spolu s autorem Vaud máte oba vtip, cit pro délku a fejeton jako formu. Jen by mne skutečně zajímalo, jaký honorář jsi dostal od ženy.


JARUB
14. 09. 2016
Dát tip

Je to čtivé, ale mě tedy rozebral komentář Zordona. Kam se mu tady může dát tip?  Zordon napsal v pár větách odpověď na život, vesmír a vůbec. (Hlasitě jsem se u počítače nesmála už dlouho...)


macecha
14. 09. 2016
Dát tip

:-)....... T*


Díky, přátelé, za kondolence, moc si vaší účasti vážím a snad jako jediný doufám, že z toho seriál nebude.


kuča
11. 09. 2016
Dát tip

To musíš být šťastný, viď? No, musím... :-)


agáta5
11. 09. 2016
Dát tip

:))) pěkné


Prosecký
11. 09. 2016
Dát tip
Tip. Doufám, že je to seriàl.

Jednoduše bomba! Psát umíš a víš to, máš nárok na nafoukanost, bro! /*


Alexka
10. 09. 2016
Dát tip

Kam se hrabe prána, tohle menohem lepší... 


Gora
10. 09. 2016
Dát tip

Květoni, chvíli tomu bude věřit.../znám, jsem Mistr reiki 2st./ :-)


Znám někoho, kdo tomu věří, ale já to nejsem. *


Věděl jsem to! Ano, to bude každému připomínat, kde udělali soudruzi z NDR chybu.

S trochou nešetrné upřímnosti lze kostatovat, že metoda kvantového doteku matrixu je totální pizdášovina, a většina přítomných frekventantů kurzu je placeným komparsem, sloužícím k obalamucení platících posluchačů.


Danny
08. 09. 2016
Dát tip
kdysi jsem se zabýval podobným tématem: http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=388373

Diana
08. 09. 2016
Dát tip

Já lžičky z NDR lámu. Ale čakry už mi také neslouží, jako zamlada. Vlastně máš štěstí a sám nevíš, k čemu ti to všechno ještě bude! ;-)*.


8hanka
08. 09. 2016
Dát tip

mne rodina poohýbané lyžičky vyčíta, hrdá na mňa veru nie je...a ulámané špičky nožov komentuje slovami, ktoré radšej nezverejním...

***


Zordon
08. 09. 2016
Dát tip

Ale je fak, že ten nejmladší má někdy trochu zaseknutou čakru, toho pak Mistr Reiky musí různě natřásat a nosit, aby si ji uvolnil :)


Zordon
08. 09. 2016
Dát tip

Moje děti umí ohýbat lžičky působením müsli.


Kočkodan
08. 09. 2016
Dát tip
Pokud by mi žena ohnula příbor, okamžitě ji ohýbám přes koleno... (což by si mimochodem kdysi zasloužili i soudruzi z NDR)

IQ nick
08. 09. 2016
Dát tip

...byste si rozumněli s mým mužem ... :o)


Můžu se jí zeptat, ale znám její radikální postoje. Patrně by řekla -nikdy, nebo - navždy.


aleš-novák
08. 09. 2016
Dát tip Aru

nedala by se takhle kvalifikovaná žena na chvíli pronajmout? potřebuju taky naohýbat nějaké příbory...:o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru