Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Babička, vnouček a pytlíček kešu

23. 09. 2016
7
10
1396
Autor
Movsar

O zrzce a správné výslovnosti

Můstek. Z plakátu kouká zrzka. Drze. Má nalákat na kurz cizí řeči. Jeden by s ní raději dal kus řeči. Mluvila by finsky nebo řecky? Po uhrazení zálohy patrně ano. A tak bys, maje na ni nárok, položil otázku: Milá dívko, jak se tam daleko řeknou cecky? A ona by ztratila ten drzý výraz a rozhodla se vložit ti to slovo rovnou do úst. Neboť správná výslovnost je nadevše!


A přece se točíš

Ta dívka se rýmuje se samotným sluncem: je to Sonička a je plná sluníčka. A když je bez trička, ach, ta když je bez trička, svítí na tebe hned nadvakrát! A ty pod těmi sluníčky stojíš a přece se točíš…


Velký třesk v tramvaji číslo 20

Obě měly podprsenky s nádivkou. A obě byly rusé, postavy měly statné, výrazy kusé. A jak chtěly projít a v tramvaji bylo těsno, dotkly se těmi ohromnými prsy. Tak nějak si představuji náraz vesmírných těles, planetek touhy. No a byl z toho velký třesk, byť jen v mysli přítomných snílků.


Zátěžový test ajfonu

Směřuje svůj kočárek do autobusu tlačenicí jak se patří, ale nezapomíná telefonovat. Ajfon zapřený v tučném a opoceném podbradku prochází zátěžovým testem: udrží se? vyklouzne? Udržel se, pašák, zasluhuje povozit. 


Babička a pytlíček kešu

Přišel za babičkou, co prodává oříšky ve vestibulu metra Želivského. Tak si tak povídají, jestli tam venku prší. A vnouček říká, že ne, a babička už t otedy taky ví. Do sáčku mu nasype pěkných pár kešu, na cestu a taky aby prospíval. A jak to bylo dál, už nevím. Domýšlím ale: klouček se rozloučil a z radosti nad svým pytlíčkem kešu celou cestu domů prozpíval. 


Cvrlikání Anděla

Anděl cvrlikal pátkem, životem uvolněným z pout zákoníku práce. Holky byly opálené a muži svalnatí, jako by za rohem byla kalifornská pláž. Ale bylo tam jen vltavské nábřeží se svými pijáky piva. A slunce pálilo všechny stejně, jen každý unikal jinam: holky k nákupům ještě těsnějších šortek, muži do činkáren a pijáci piva, ti jen spustili nohy do řeky a vytáhli na šňůrce další lahve. Labužnicky je namířili proti slunci a pak je klopili a jinak nedělali nic. 


10 názorů

JARUB
26. 09. 2016
Dát tip

Sázel jsi dobře - zrzka je super. A ostatní klasika, a Anděl takový hrabalovský... takže mě se to četlo příjemně..**


velký třesk...:-)))......*/***


Stačí jednou za deset let. Nic moc se nemění, jen ta kila jdou nahoru a to zhora zase dolů. Ale o tom je život. :-)))


Movsar
23. 09. 2016
Dát tip

býval i jiný slogan: pod dlažbou je pláž. to ale bývaly jinačí časy.

raději tam ani nejezdím, i když by to mohly být žně.


Opět jsem se přesvědčila, že slogan: "Na pláže, na pláže, tam se všechno ukáže!!!", je velmi pravdivý.

To, co je k vidění u našich buclatých dívek a podobných krasavic, které tak rád opěvuješ, to by ti oči lezly z důlků nad dalšími národnostmi na řeckých plážích.

S klidem jsem odhodila triko a vykročila do moře. Vnoučatům ukáži fotku.   :-)))

A ajfonky měly všechny. /T


Gora
23. 09. 2016
Dát tip

Cvrlikání Anděla   a  vtipné povození ajfonu:-)


Movsar
23. 09. 2016
Dát tip

zdání ale klame. babička je slabší, ale na zrzku jsem si sázel.


tentokrát bych vypíchl tu, co se mi zdá nejslabší: Babička ...a pak hned Zrzka z plakátu...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru