Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Braňo a jeho pán

01. 10. 2016
9
2
956
Autor
Movsar

Mírně nelichotivé zápisky ze sobotního putování městem, 1.10.2016.

Bludní Holanďani

Opustili amsterodamské doky, aby se trochu pobavili v Praze. Jedou do centra, tři bludní Holanďani, a halasí na celou tramvaj. Jeden při tom ukazuje své kurděje, vzácný exemplář, snad poslední v prvním světě. Do jednoho jsou retardovaní, ale nakládání cargo beden nikomu nepřidá. A do toho všechny ty pinty piva, jejich smích je vlastně hudba tklivá… 


Angličané a problematika romství

Lidé a jídlo, Počátky emancipace žen v Čechách, Politika romství, společenskovědní knižnice v antikvariátu v Myslíkově dává zprávu, že probádáno bylo snad už vše. Holohlavé Angličany v ulici to ale nechává chladnými, hledají hospodu s dobrým jídlem a pivem a o romství, pakliže vůbec, jistě nebudou hovořit jazykem sociologie.


Ach so

Na hladinu Vodičkovy padá slunce. A ulice se čeří svými lidmi jen líně, je sobota krátce po poledni. „Ach so,“ podotkne tělnatá turistka, jako by se nadechovala mezi tempy. Možná si lokla, ale jistě to někde v bočních ramenech tohohle veletoku zase rozplave.


Braňo a jeho pán

Braňo je výstřední gay. Právě fotí vstupní dveře do butiku ve Spálené. Jenže než stačí pořídit úžasný iSnímek, už ho volá paní vedoucí: „Tak, Braňo, pojď, je tady ten pán.“ A už se seznamují, jistěže anglicky, neboť svět nečeká. K čemu se ti dva mezi kabelkami a plédy před zraky paní vedoucí a taky v oku iPřístroje zavázali, už nevíme. Jistě ale ten příběh pokračuje na některé ze sociálních sítí - online, onlove!


Medvědice a gumová mláďata

Jí gumové medvídky Haribo, je k nezastavení. Holka na Andělu. Očima těká po okolí, jako správná medvědice připravena chránit svá gumová mláďata. Nebezpečí ale nepřichází, a tak žvýká v míru. Už je má v bříšku skoro všechny.


2 názory

Gora
02. 10. 2016
Dát tip

Dobře odpozorované a vyjádřené, poslední s typickým humorem :-)


careful
02. 10. 2016
Dát tip

..tentokrát celkem zajímavá témata (i když nevím, co se někde možná snažíš říct..a to je možná i dobře) a oplzlosti skoro žádné.. ...když nepočítám bříško, které tu ale má opodstatnění. Tip.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru