Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ad Lítačka / Lízačka / Krndačka

08. 10. 2016
3
2
700
Autor
jH

 

 

 

Včera jsem se po půlroce ježdění na kole a občasném placení smskou šel upsat Ďáblu Dopravního Podniku k závazku, že mu jakožto dospělý, slušný Čehůn opět začnu platit za možnost občas se svézt tramvají, metrem, busem, přívozem či lanovkou. U okýnka pro nahrávání kuponů jsme s vyžilou, obtloustlou blondýnou želsakrapes zjistili, že mi skončila platnost té esteticky příjemné, designové a naprosto zbytečné Openscrad a byl jsem tedy odkázán k okýnku s mladší, potetovanou, ještě ne zcela odumřelou kolegyní, která mi zařídila mou první Lízačku.

 

Zde se konečně dostávám k důvodu, proč všechno toto píšu. Byl jsem absolutně oklamán a zmanipulován lživou reklamou, která všude po Praze zelenými plakáty inzerujícími Krndačku tvrdí, že její zřízení je zdarma, či zpoplatněno částkou minimální. Houbeles! Počmáranka na okýnku mě okamžitě informovala o opaku.

 

Tři cenové hladiny (0,- až 50,-; 100,- a 200,-Kč), za které lze novou Lítačku pořídit jsou totiž využitelné pouze teoreticky. Nejvíc absurdní je, že vyřízení žádosti online, inzerované jako nejlevnější a nejrychlejší, to při kterém byste měli zaplatit jen 0,- až 50,- Kč, vyžadovalo podpis krví do formuláře nalepeného na zdi katakomb univerzity v Timbuktu v termínu okolo roku 2007, kdy Krndačka existovala jen v podvědomí a mokrých snech primátorky Adriany Krnáčové. Museli byste se navíc zapsat mezi prvními čtyřmi Pražáky, kteří se do bezplatného limitu vešli, v určený den a hodinu se od Staroměstské po kolenou doplazit k Magistrátu a nastavit tam náhodnému úředníkovi prdel. Byla by Vám pak zcela zadarmo vystavena jedna půlka nové kartičky. Druhou byste si stejně museli zaplatit.

 

Smrt reklamě a ještě více smrt lživé reklamě!

 

Pokud někdo dočetl náhodou až sem, chtěl bych ho / ji tímto pozvat na DIVADLO NA PŮDĚ, které se bude v příštích týdnech konat v Crossu, to příští, vhodné pro fanoušky fotbalu i divadla, už 12.10. >>>

 

fcb událost zde

 

 

 

Plakát jsme vytvořili společně s nejmilejší Katastrofé 

 

 

 


2 názory

agáta5
12. 10. 2016
Dát tip

třikrát smrt lživým reklamám!!!  


Markel
09. 10. 2016
Dát tip

moc pěkně napsáno, pobavena dávám *


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru