Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nahý vojín

Výběr: Zbora
13. 10. 2016
16
26
2016
Autor
Movsar

Pivo koupilas?

Kupuje pár dětských triček, něco k snědku a taky pivo ve velké plastové láhvi, manžel si poručil. Nenápadná v Tescu. A líbilo by se jí přijít domů a zas jednou prožít lásku. Copak je ale v téhle zběsilé době ještě možná? Otázka, co se zadrhává jak starý výtah. Sotva z něj vystoupí, už v předsíni slyší kurážný hlas: „Pivo koupilas?“ 


Nahý vojín

Už je tu zas ten čas, kdy nás bude hřát čaj do dlaní. A snad i její ňadra, horká kamínka na hraní. Do oken zabubnují kapky podzimního marše a z peřin vyrazí vojáček k útoku. A i on padne, ten známý nahý vojín.


Ucumlaná rumovka

Je noc na neděli, ale tramvajky se stále posouvají kamennou strouhou od Kotlářky k Andělu a zpátky. Místní už uvykli té rozhrkané písničce, co jim vyhrává do spaní. Někdy ten čas bývá dlouhý a plný tápání. A až ucumlaná rumovka tomu vezme konec. Pak se zakutálí kamsi pod police, ale nezachrání, do rána jí půjde skleněnýma ušima hluk z ulice.


Budoucnost je tady

Před sto lety futuristé blouznili: automobil bude krásnější než Niké Samothrácká. A jejich čas dospěl: současný člověk už vnímá hukot autostrád jako vánek nebo šumění řeky, když večer vystoupí na balkón, aby se nadechl čerstvého vzduchu, a svede i snít při pohledu na tu hrozivou šňůru z plechu.


26 názorů

Yozam
17. 10. 2016
Dát tip

Careful, tobě je uřízli? ;-) Nebo jen nenarostly? :-)


Gora
16. 10. 2016
Dát tip

Lnice: aha, tak promiň...


Lnice
16. 10. 2016
Dát tip

myslela jsem to jako pochvalu.-)


careful
15. 10. 2016
Dát tip

Se mi líbí, kak vždycky začneš blekotat takový rádobychytrý ptákoviny, co jejich smysl neznáš ani sám, vytahovat nějaké filozofy atd...  píšeš ale jen o fyzičnu...slintáš nad tou i nad tamtou, rozdíly nevidím, jen neustále stejný slintání... jako chápu, že některým dámám se to tak možná líbí... pokud myslíš slepice, co si na svých ňadérkách zakládají život...pivo po nich nechceš...co by taková slípka mohla chtít víc!...třeba tady by se podobných našlo taky celkem  dost...


Movsar
15. 10. 2016
Dát tip

careful: tvůj problém je, že myslíš v jednoduchých protikladech (tělo vs duše), jako by neexistovalo nic mimo to. a přitom mylšení nabízí tolik záhybů a možností. a jako by ta druhá poloha nebyl, když je v popředí ta první. píšu o něčem, budiž, třeba ňadérkách, ale co ty víš, na co myslím? třeba na to, jak se těmi ňadérky večer dotýká stránek heideggerovy knihy. a jak ten dotek je erotický, ale taky hluboký, něžný, pamětlivý starého filosofa. co je pak určující?


Gora
15. 10. 2016
Dát tip

Lnice: podle mini se nedá  určit, zda autor má rád ženy anebo jakým způsobem...to první /pivní/ je pro mne velmi dobře odpozorovaná celkem běžná větička spousty mužů, sepsaná  se vtipem, i když mě se otvírá nůž v kapse:-(  podle toho bych neodhadovala  vztah pisatele k ženám, Leni:-), a nebo jsi to myslela jako pochvalu?


careful
15. 10. 2016
Dát tip

..omyl, neříkal mi kočičko, ale zlatí..kamarádce tak říká taky...říká tak každý, protože jsou ty ženský stejně všichni stejní:D...jí si bere jen proto, že si s ní upích děcko a chce se ve čtyřiceti usadit a budovat barák... 

v tom, co od tebe čtu, vidím podobný pohled... prostě hlavně, že to má ta "ňadérka" (fuj, to je tak hnusný slovo, že si musím umejt klávesnici:D)


careful
15. 10. 2016
Dát tip

Pleteš se. Jáb to chápu velmi dobře...ty máš ženy rád asi jako nastávající mé kamarádky...ten je má taky rád...sama jsem s ním kdyso něco měla...říkal mi Kočičko a choval se velmi hezky...já ho mám taky svým způsobem ráda...on má dokonce i trochu vkusu a tak...dá se s ním bavit o šatech na ples a nenudí se u toho... ale pro něj jsou ženské takový podruh...jako tako heuké kytičky dobrý na sex a aby voněly a tak... no, jaá mu to nevymlouvám...mám ho svým způsobem ráda, ale je to debil, no:D


Lnice
14. 10. 2016
Dát tip

to , že máš ženy rád, jsi dokázal v Pivo koupilas?..a hned jako první...Jinak Nahý vojín, moc hezké, prostě nápad*


Movsar
14. 10. 2016
Dát tip

děkuji přátelé, je to jako na podiu přebírat kytici. ale vážně, jsem moc rád za kladné odezvy a výběr. unesu i výtky (možná byl manžel předčasný), zboro, byť se občas rozhorlím, ale to se stává jen tam, kde jde o bodnutí pro bodnutí samo. jako třeba tady u careful, ale u té už to beru jako součást její role a trvalého nepcchopení mých postojů k ženám: má za to, že jsem nějaký svého druhu antifeminista a já přitom mám ženy rád. to je to plivnutí do kytice.  


Hugo
14. 10. 2016
Dát tip
Tak snad nám ten vojín nepadne do ňáký ďoury po granátu...*

agáta5
14. 10. 2016
Dát tip

Kočkodane :)))  jsi mě rozesmál


careful
14. 10. 2016
Dát tip

aleš-novák: To je třeba možný, ale mám asociaci vojín-mladík.. a myslím, že to tak vnímá většina... pod vojínem si málokdo představí někoho opelichanýho s erektilní dysfunkcí...


veterán může být i vojín...ve výslužbě...


careful
14. 10. 2016
Dát tip

..jsem prostě věděla, že ty bys byl víc kreativní...ale spíš než vojín by to měl být ve tvém věku veterán:D


careful
14. 10. 2016
Dát tip

..aha..tak ne hůlka radosti,. ale nahý vojín... :DD


Markel
14. 10. 2016
Dát tip

zase líbí, chjo, zase jsem nucena ti připnout na chrabrá prsa *


JARUB
14. 10. 2016
Dát tip

Opravdu se z mého pohledu posouváš více k té jemnější stránce v tobě. A nevím jak tobě jako autorovi, ale mě jako čtenáři se to mnohem více zamlouvá. Prsa už jsou kamínka na hraní, nahý vojín - to bych nekomentovala (mám svůj osobitý názor na to, zda sex je služba vlasti(čce) nebo jiné)...a obrazy tramvají, města, šňůry laciných nepravých perel... paráda! Mě se to moc líbí.


Zbora
14. 10. 2016
Dát tip

Nahý vojín je pro mě jemně hrubínovsky lyrický - ten text je s tím jemným erotickým nábojem prostě kouzelný. Ostatní jsou zkrátka Tvoje standardní klasika. O výhrady asi nestojíš... ale stejně nechápu, proč vytahuješ manžela hned v první větě. 


Kočkodan
13. 10. 2016
Dát tip
Můj nahý vojín by měl být již dávno potrestán pro zbabělost...panebože co to píšu za nesmysly, chtěl jsem samozřejmě říct, že měl už dávno dostat odznáček vzorného vojína.

FrantišekL
13. 10. 2016
Dát tip

Krásné. Není co dodat. Snad jen, že ten šum autostrád má přece jen jiný akord, než ten vodní. Nezní tak pěkně a samozřejmě.


Neznámý vojín...


Gora
13. 10. 2016
Dát tip

První a poslední k pláči, Ucumlaná rumovka k úvaze a Nahý vojín? Přece k padnutí:-) Parádní.


Už je tu zas ten čas, kdy nás bude hřát čaj do dlaní. A snad i její ňadra, horká kamínka na hraní. ...........*/***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru