Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Warta dua

15. 10. 2016
1
1
647
Autor
nascheanou

 

 

 

 

 

 

 

Warta dua

 

V hotelu Warta dua vstává majitel domu. Vyleští recepční desku, odežene otravné mouchy, celá rodina se dává do pohybu : syn zapíná počítač, překliká v rezervačním systému poslední objednávky, manželka svírá mezi rozkročenýma nohama plastový lavor, škrabe brambory, rukávem otírá pot s čela, dcera žehlí bílé ložní prádlo v potemnělé místnosti na dvoře, dcera dcery, vnučka majitele domu, si hraje se špejlí a snaží se z listu keře zkonstruovat výletní loď, uklízečky vyhazují otevřenými dveřmi pokojů použité ložní prádlo, vzduchem hotelu proudí vůně vonné tyčinky.

 

 

 

 

 

 


1 názor

drfaust
20. 10. 2016
Dát tip
jsem pořád předávkovaný nocí a mořem, a tak to možná nedoceňuji... není to špatné, ale mé subjektivní preferenci jsou vždy na mořích a nocích Každopádně pozoruji zajímavou změnu stylu, která mi dělá radost. V těchhle popisech si ubrala z "nutnosti sdělovat prožitky" (byť by byly básnicky symšlené) a řekl bych, že to autora vždy osvobodí... když nepíše o tom, že někdo něco prožívá. Jo a taky jsem se díval do Googlu a zjistil, že dnes bych mohl mít noc za 342 Kč :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru