Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zvonečky líbezného Joží

27. 10. 2016
8
4
1002
Autor
Movsar

Zvonečky líbezného Joží

Ňadra jí ztěžkla nadějí. Ze zvonečků, co milencům cinkaly k radosti, jsou kostelní zvony, co ohlašují velké věci. Už pod nimi nestojí kluk z léta, líbezný Joží, teď se tam hrbí zvoník od Matky Boží.


Mimo řeč

Když šumí moře, neříká nic. A když milenec šeptá ženě slova, říká o moc víc? Všude kolem písek, modrá obloha, hladina jiskří zlatavou. Ve vzduchu sůl a únava z horka. Ale prsty proudu berou do hlubin všechna ta jména věcí. Zůstávají dvě těla v dotyku. A máme-li být korektní, nemůžeme říct nic víc.


Vinárna

Ve vinárně U Trubadůra se ještě koulí řeči. Ji zajímá znamení zvěrokruhu, on se nenápadně ptá na děti, v čí budou péči. A je jasné, že z těch karet musí padnout srdce. Ale stejně nebude od věci, pojistit to ještě dvěma deci, napadne ho. A čišník už přichází s lahví kořeněného dezertního vína, neboť dobře ví, ten důvtipný strážce lásky. 


Dobré ráno, Vietname!

Noční rádio uspává, písně jsou náhle neznámé a reklama v něm nebývá. Zas až ráno ti dopřeje záplavu osvěžujících frází. Tandemy excentriků, schizofreniků, oligofreniků a různých jiných multifreniků vychechtají do světa další díru. Dobré ráno, Vietname!


Sweet home

Viděl jsem inzerát na byt. Loft v centru města, jedna ohromná místnost z kamene, luxusně zařízená. A po straně prosklené zákoutí: sprcha s toaletou. Je možný tento scénář: o nedělním odpoledni se návštěva usadí ke kávě a zákuskům; někdo pak odejde vykonat potřebu; ostatní ho při míchání nápoje a ochutnávání šlehačky z věnečků pozorují, on zas pozoruje je; snad se na to téma zapřede i konverzace. Je toto nová móda? 


4 názory

JARUB
28. 10. 2016
Dát tip

Pěkné mini, čtivé.. mě se nejvíc líbí multifrenici a skleněný hajzlík...skoro jsem čekala, že zmíníš nějaké ty nahé múzy s obecenstvem, ale fekální téma taky dobrý... :o) *


Kočkodan
27. 10. 2016
Dát tip
Hrůza se mi v očích mihla, to jsou věci, můj ty smutku, nechci tuhle kadibudku, dal bych před sklem přednost cihlám...

Gora
27. 10. 2016
Dát tip

Krásné, psavý excentriku, smím- li, zvlášť prvá:-)

To poslední mnou otřáslo, již vím, kam rozhodně nezavítám:-(


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru