Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noc rozpustilá hvězdami

03. 11. 2016
4
3
943
Autor
Movsar

Noc rozpustilá hvězdami

Noc je rozpustilá hvězdami, těmi světýlky starými až ke dnu věků. A že si nevynalezly řeč, nic nám nepoví. A že si nevynalezly řeč, nic nám na sebe nepoví. Ale my tady, přikovanci země, můžeme slovy velebit jejich krásu. A číst z nich pravdu a osud a věci příští. A stále doufat, i když se to všechno tříští. Tahle noc je rozpustilá hvězdami.


Prohořelé fantazie

Tady je Národní. A v ní dvě červenice pod lipkou. V červených kabátcích jsou jako strážné plamínky. Osvětlují paměť národa? Někdo by si to tak možná přál. Spíš ale prohořívají tulákům do fantazií. Ale nejsou mýty této země jen prohořelé fantazie několika tuláků?


Coming home

Falco volá domů. Coming home! Jenže boural na ostrově v Karibiku a už není žádné „domů“. Zůstala jen cédéčka a cesty po velmi krátkých vlnách. A třeba teď sedí na obláčku nacucaném solí a říká k nějaké bikini babe: „Tak pojď blíž a nedělej vlny.“ Doma je nakonec všude tam, kde je dobře.


Noli me tangere. Odeslat

Žijeme v digitální době. Příběhy se mísí, převracejí a patří už jen displeji. Já, netrpělivý jak Magdaléna, promluvil jsem bezobraznou řečí. „Noli me tangere,“ řeklas. Máš snad ráda, když před tebou muži klečí?! Píšeme malé digitální dějiny a není cesty ven.


3 názory

Noc rozpustilá hvězdami.......moc................*/***


Kočkodan
03. 11. 2016
Dát tip
Po tvůrčí stránce se mi zdáš být dobře prohořelý, ne vyhořelý. ;-)

Gora
03. 11. 2016
Dát tip

Mýty této země jako prohořelé fantazie...ale i přikovanci země...a bezobrazná řeč. Podivuhodné obrázky:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru