Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak si sáhni

07. 11. 2016
6
6
1204
Autor
Movsar

Tak si sáhni

Rána už docela prokřehla, zanedlouho jim negližé zkostrbatí jinovatkou. Tak čekáme na tu chvíli krátkou, kdy se zas po roce zatřpytí první zima a řekne: Tak si sáhni.


Možná právě za takového dne

Možná právě za takového dne někdo z nás přišel na svět. Bylo pošmourno, vítr vířil listí, padal soumrak. Lidé, co už tady byli zabydlení, jedli své sobotní zákusy a sledovali televizi. Dávali bakaláře ve sté repríze. Psalo se dvacáté století, věk technických zázraků a válek. A někde v porodnici si dva sotva dospělí milenci malovali kýčovitý obrázek nad krvavým uzlíkem neštěstí.


Podobni zlému snu

Sousedi si pustili hlasitě Schelingera. Pravděpodobně se budou „množit, i když jen klamně“. Chvíli to trvalo, ale pak před něj ze tmy vystoupila v obnošeném prádle. A zadívala se na jeho vejce ztracená v sádle. Chlípně. A jak se dívá on? Ještě hůř. Nejspíš mu z tlamy kapou sliny a celý se třese. Jsou jako dva kusy hovězího. Podobni zlému snu.


Zóna lásky

„Zóna lásky, každý večer od deseti do jedné na rádiu City.“ Třeba láska ze světa úplně zmizí a zbude po ní jen tahle malá noční hudba. Na wikipedii to slovo postupně podlehne dekonstrukci v bitvě definic a než se objeví noví archeologové, bude ležet pod nánosem digitálního prachu. Jen každý večer od deseti do jedné budou bdít pamětníci…


6 názorů

Movsar
07. 11. 2016
Dát tip

díky, přátelé. jedeme v tom podzimu všichni!


Kočkodan
07. 11. 2016
Dát tip
Krvavý uzlík neštěstí...to mi fakt nejde do hlavy...přece není možné, abys mě v roce 1958 v té českobrodské porodnici viděl...

tentokrát melancholická tónina...hlavně Zóna lásky...


Gora
07. 11. 2016
Dát tip

Po roce zima...a ještě, že sousedé neznají tvé myšlenky...láska nezmizí:-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru