Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Máma Hillary, nebo táta Donald?

08. 11. 2016
8
9
1275
Autor
Movsar

Digibatolata

Ty ikonky jsou parádní, a tak je pořád mačká. Telefon je zkrátka bezva hračka. Nastala éra infantilizace společnosti- Svět se nám rozhemžil digibatolaty, která namísto mlíčka křičí o více pixelů a ony se řinou ze Sillicon Valley, toho kalifornského prsu modernosti. A už je klid, už cucají…  


Druhý v písmu

Píšeme si, ale stále podléháme potřebě přítomnosti druhého, iluzi pravosti, tomu velkému metafyzickému lalulá. Ale není písmo svého druhu také přítomnost druhého? Můžu procházet textem, hledat v něm záhyby, prohlubně, obliny, teplá a vlhká místa, místa reakce, která mohu provokovat k vzrušeným změnám. Jenže tisíce let ve mně, všechna ta kultura hlasu a přítomnosti, stále dotírají…


Máma Hillary, nebo táta Donald?

Bude to máma Hillary, nebo táta Donald, komu Američani této noci připadnou? A jsou už dost velcí na to, aby si sami určili, ke komu chtějí a kdo z těch dvou bude lépe zohledňovat jejich zájmy? Možná by to za ně měl udělat zbytek světa. Ten zbytek, kterého se ostatně výnosy Spojených států tak silně dotýkají. Aby nám nakonec Hillary nezazpívala Ain´t Your Mama!   


Jezdíky

Z prstíků má jezdíky. Jezdí s nimi po displeji a ovládá ten úžasný svět tam někde uvnitř. Chvíli to v něm bliká VIP zprávami nebo fotkami cool lidiček, pak zas vyhrává, uši už má plné písniček. Rudé nehty jsou jako signální značky, aby se v tom někdy nepřehledném světě neztratila. A možná ve tmě fosforeskují.


9 názorů

Gora
09. 11. 2016
Dát tip

Tož pěkně děkujem:--))))


Movsar
09. 11. 2016
Dát tip

vidíte, děti. a jednou jste se vyspinkaly a už víte, kdo je americkým prezidentem. tož ať se nám tu na té zeměguli s ním dobře žije.  


Diana
09. 11. 2016
Dát tip
Povedlo se. Všechno! ***

agáta5
09. 11. 2016
Dát tip

druhý v písmu nejvíc... hodně o tom přemýšlím poslední dobou... ten hlas z minulosti dotírá pořád míň a míň... asi si nalakuju nehty dočervena :))))


Movsar
09. 11. 2016
Dát tip

a to titul jedné oceněné knihy z nedávné doby zněl: patriarchátu dávno zašlá sláva...


tak nakonec táta Donald...


Kočkodan
08. 11. 2016
Dát tip
Mně se to líbilo sakum pikum vše, od prsu až po prstíky.

Danny
08. 11. 2016
Dát tip
pěkné *

Gora
08. 11. 2016
Dát tip

Druhý v písmu...to je dobře, že tisíce let dotírají...a jezdíky, ty se moc povedly.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru