Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Náboženské harašení

02. 04. 2002
0
0
1156
Autor
slavek

jen taková hříčka - nápad dnešního rána - moc nekamenovat prosím.

Tak ona je to pravda. Není snadné tomu věřit, ale opravdu je to tak. Nevím jak lze člověka donutit, aby věřil takové blbině, ale u mě se to nějak povedlo. několik týdnů si chodil po světě a říkal, že je Kristus. A spoustu dalších těch náboženských blbin o lásce, pochopení, odpuštění a tak. Já jsem ale moderní člověk. V dnešní době láska pochopení, usmíření, odpuštění a tak podobně? K smíchu! Opravdu, nemá to za mák logiky, co ten člověk tvrdí.

Ale, abych začal od začátku.

Celé se to stalo poměrně nedávno. Začlo se to celé v dubnu 2003. Někde v New Yorku (jak typické, to by ani nebyli američani, aby neměli něco extra) se začal pohybovat tenhle člověk. A začal tvrdit, že je Kristus. To by ještě nebylo nic zas až tak neobvyklého – po světě chodí spousta divných existencí, které si o sobě myslí, že jsou kupříkladu Napoleon Bonaparte, nebo třeba Johanka z Arku, ale tenhle člověk dokázal zmanipulovat celé davy New Yorčanů, že mu to začali věřit. Ve spojených státech vznikly obrovské náboženské nepokoje. Všechno bylo takové zvláštní. První zprávy o tom přinesla samozřejmě Nova – jak také jinak, co se šustne v Americe si Nova nenechá ujít, takže v jejich hlavních zprávách přinesli pětiminutový šot o člověku který si myslí, že je Ježíš Kristus – velmi zábavné, že?

No, ale v čem je ten problém? No asi přímo v tom Ježíšovi. Všechny náboženské obce se proti němu ohradily. Že je nesmysl, aby se zrodil novodobý Ježíš, že je to proti Božímu zákonu – že už tady jeden Ježíš byl a že nikdo nestojí o takové samozvance. Islámští vůdci obvinili Křesťanské, že si svého Ježíše vymysleli jako další podlou zbraň proti Islámu a vyhlásili Džibád. Hinduisté bojovali s muslimy a pouze Buddhisté vše vnímali s klidem jim tak typickým .

No ale to není všechno. Ten člověk který se vydával za Ježíše Krista najednou začal i vykonávat zázraky. Normálně, z ničeho nic, začal křísit mrtvé, uzdravovat nemocné a tak. O těchto jeho aktivitách jako první informoval bulvární tisk, kterému nikdo nevěřil. Seriozní tisk zase nevěřil jemu. Takže byla vytištěna celá řada článků v různých novinách a časopisech, které zpochybňovaly veškeré dění s Ježíšem spojené.

Výžažky některých článků zde pro úplnost uvádím:

New York Times 3.5.2003: “Je až s podivem, čemu všemu je důvěřivý čtenář schopen uvěřit. Prolhanost a nestydatá senzacechtivost některých bulvárních tiskovin, již překročila veškeré meze. Aféry s takzvaným Ježíšem vnímají naše noviny jako nechutnou frašku od které se naprosto distancujeme a která musí urážet srdce každého skutečného křesťana. Bůh ochraňuj Ameriku!

Washington post 5.5.2003: “… Tato směšná karikatura člověka se vydává za náboženský symbol? Jeho styl odívání a účesu připomíná Hipie z poloviny šedesátých let. Je nestydaté a hloupé co ten člověk dělá. Jeho takzvané zázraky a jeho nechutné pokusy o zaujetí pozornosti, jeho laciné triky, podobné počátkům filmové kinematografie uráží zdravý rozum inteligentního člověka. Vážený pane Ježíši, nechtěl byste abychom vám všichni klečeli u nohou?

Takové a podobné články vycházely ve všech tiskovinách po spojených státech. Tak to pokračovalo až do jedenáctého září.

To se stal skutečný zázrak.

Jedenáctého září 2003 najednou v centru New Yorku opět stála dvojčata. Stejně jako před teroristickými útoky před dvěma lety. “Ježíš” měl zrovna jedno ze svých četných náboženských shromáždění přímo na místě před bývalými dvojčaty. Pak bez jakéhokoli gesta pohlédl na místo kde stála dvojčata a ta vyrostla v tu chvíli ze země, jako kdyby je tam někdo zasadil a příšerně zaléval. Celý “růst dvojčat trval snad jen minutu. Celá země se chvěla otřásala. Všechno co stálo na místech kde bývala dvojčata bylo odsunuto velmi jemně, ale nekompromisně stranou. Pak se zem rozhrnula a vyrostla z ní budova. Na střeše byla trocha hlíny, kterou posléze rozfoukal vítr.

Zlo bylo odčiněno”, pronesl Ježíš, “odpusťte svým bližním a zastavte zlo!”.

Člověk by se domníval, že podobná záležitost bude dostatečně přesvědčivá, ale moderní člověk se přece tak snadno přesvědčit nedá. CIA, FBI začala celý případ vyšetřovat a podnikla následující kroky:

  1. Okamžitě zatkla a uzavřela Ježíše do vyšetřovací vazby
  2. Uzavřela prostor okolo dvojčat a odebírala z nich vzorky k chemickému rozboru
  3. Informovala veřejnost, že oprava dvojčat byla prováděna tajně v podzemí pomocí supermoderní technologie, kterou FBI v kombinaci s kontrarozvědkou po dlouhá léta vyvíjela a která nyní začala naplňovat Americký sen.
  4. Zvýšila po dohodě s americkým prezidentem četnost bombardování Afganistánu a schazovala na Afganistán létáky s fotografiemi New Yorku i s dvojčaty, aby všichni afgánci pochopili, že s takovou zemí není radno Bojovat.

Ve vyšetřovací vazbě Ježíš zmizel. Nikdo neví kam a nikdo neví jak, ale jednoho dne byl najednou pryč. Celý případ se naštěstí podařilo ututlat, pouze dva důkazy zůstaly stát nad New Yorkem jako připomínka, že občas se dějí věci, které člověk nemůže zcela popřít nebo zmanipulovat


slavek
13. 04. 2002
Dát tip
a proč nenapsat třeba zrovna zhovadilost? :-)

Dost velká zhovadilost, člověče, prober se!

Kristova noho!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru