Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mé dny bez Něho

11. 11. 2016
5
3
547
Autor
Kou

Mé dny bez Něho

Cítím se dnes v klidu. Dávám prostor mému novému kamarádovi, s kterým sdílím své dny. A ten kamarád se jmenuje Smutek. Vykládám si s ním. Nemá to hoch v životě lehké. Jeho snem je rozplynout se. Jenže je to věčný koloběh. Na chvíli se rozplyne a zase je zpátky. Pláče i proto, že tvrdí, že když existuje, tak ho lidi ignorují, že prostě často dělají, že není. A to ho trápí vlastně nejvíce, protože to matka příroda zařídila tak, že když ho lidi přijmou, on se pak rychleji rozplyne. A ve stavu rozplynutí je mu nejlépe. Taky je smutný proto, že si asi většina lidí myslí, že s ním není život krásný. Tak ho uklidňuji, že já si to nemyslím.

Smutek má nejraději kamarádku Pokoru a kamaráda se jménem Vděk. S těmi dvěma i Smutku přijde život krásný. Jenže lidi mu tyto kamarády odpírají. Nechtějí ho k němu pustit.

A o tom si se smutkem povídám. A je mu potom se mnou dobře. A potom se taky rychle rozplývá. A je rád, že mu to umožním. Vrací se často. Políbíme se a za chvilku je zase pryč.


3 názory

lehké plachtění na vlnkách smutku...jemně čarokrásné...vlídně mírné...rozplynulo se v krásno...*:)


xardaska
18. 11. 2016
Dát tip

Tak tomuhle rozumím


Lakrov
14. 11. 2016
Dát tip

Napsané je to možná tak trochu nezkušeným slohem, ale nápad postavený na jménech oněch pocitů je hezký a smutnou "bajku" s dobrým koncem oceňuji.  Tip.  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru