Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neznámé čtenářce

16. 11. 2016
9
10
1214
Autor
Movsar

Neznámé čtenářce

Do stránek ti padá světlo lampy, jdeš po stopách příběhu, neúnavná stopařka jiných světů. Jiných? Není „jiné“ jen stav mysli? Třeba žijeme uvnitř všech těch rodinný ság, zamilovaných románů, dýmkatých detektivek, pornografických vztahů, pschologických tahů. A ty stopuješ sama sebe. A když už jsi příliš blízko, pomůže vědomí „jiného“.


Už od Kokor

„Už od Kokor to stojí.“ Na příjezdové cestě do Olomouce kolona. Od soudného rána, informují se o překot všichni ti agenti rádií. Řidiči se podobají flagelantům, co se táhli po kolenou středověkou krajinou, záda zbičovaná do krvavých cárů. Jen jsou oproti svým horlivým podobencům z dávných časů bez víry a snad i lehce retardovaní. Neboť jak odpovědět na otázku: Proč to vlastně dělají?  


Gumičky hoří!

Odpolední reportáž na Radiožurnálu: Jak hoří patnáct tun gumiček? Celníci je zabavili, aby si s nimi nemohly hrát děti, ale jen plameny. Byly padělané. Pan Milan vysvětluje, jak kamiony zajíždějí k malešiceké spalovně a sypou náklad do rožhavené ocelové tlamy, neboť jinak to ani nejde. Jsme jen posluchači, ale být na místě, viděli bychom planoucí pohled toho muže. A v něm je zapsáno celé svědectví reportáže: Gumičky hoří! 


10 názorů

Movsar
19. 11. 2016
Dát tip

díky, markel. miniaturista vstupuje nepozván, čtenářka nerušena.


Markel
19. 11. 2016
Dát tip

no, nějak si nemohu vzpomenout, že bych ti dovolila vstoupit do mého obýváku a pozorovat mne, kterak pod lampou objevuji jiné světy jiných  :-)),

vše líbilo *


Kočkodan
16. 11. 2016
Dát tip
A to prošly ohněm prezervativy nebo zavařovačky?

.................*/**


Gora
16. 11. 2016
Dát tip

Díky, Aleši, nemohla jsem si vzpomenout:-)))



Gora
16. 11. 2016
Dát tip

Gumičky hoří...vzpomínám na scénku: došly gumičky...a teď je jich přebytek, dokonce hoří:-)) První romantická, další dramatické, všechny dobré:-)


Diana
16. 11. 2016
Dát tip

Pěkné, pobavilo. :-) *


jo, tu reportáž jsem taky slyšel. v autě. nikoli cestou do Olomouce...:o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru