Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kamenná Amazonie

19. 11. 2016
5
3
942
Autor
Movsar

Víkendový zápisník pátek/sobota 19.11.2016.

La Lenteur

Z fasády smíchovského sídla L´Oréal svítí manekýna. V jogínském sedu, ponořena do světa krásy, nabízí slow äge. Tak tedy, je tu pomalost, atraktivní žena a svár předmoderního a moderního. Jako by tam ze zdi na Smíchově svítil koncentrát románu Milana Kundery La Lenteur.


Polibky rodinného štěstí

Pátek, k půlnoci krok. Město tichne. Svobodné matky pomalu končí telefonní hovory, ještě pár posledních vět, jak jsou chlapi na nic a život není med. Týnejdřrům začíná přechodový rituál: konzumní vodka, bezvědomí a jako důkaz na fejsbůk fotka. Manželé  v pyžamech k sobě právě přitiskli zadnice, další z polibků rodinného štěstí, už si jich uštědřili na tisíce. Zlodějíčci se sešli k pilné práci, aby ráno lidičkové mohli dumat, proč a kam se věci ztrácí. Konec.


Kamenná Amazonie

Nahrbeny pod kabáty plouží se ulicemi postavy. Dešťoví lidé ve svém deštném městě, malé kamenné Amazonii. Někteří hledají něco teplého k snědku. Jiní slídí po potravě ducha. A když ji pak naleznou, někde v doupěti o deseti tisícovkách knih, vrhnou se na ni a rozcupují ji na třísky listů. A někdy se mezi nimi o žvanec strhne i rvačka, neboť člověk je jen zvíře. Ve své kamenné Amazonii.


Salad your life!

Na Národní palouček z vosku, v dešti iplamínky nekvetou. A nad tím nápis: Salad your life! A pod nápisem za sklem lidé, žvýkají svůj čerstvý salát. Tak tady se připomíná dějinný listopad. Projedli jsme se k absolutní svobodě!


Reeperbahn v Myslíkově

Nejdřív je chutnáš přes sklo, bez doteku, tak se na Reeperbahn chutnají bludné ženské. Po zkoušce trpělivosti teprve můžeš vstoupit. A sáhnout po takové, co kypí myšlenkami do všech stran. Anebo volit střídmou jak svět logiků. Letitou, zapuštěnou do korzetu z ornamentů, co ji v rukách kdysi dávno laskal bohatý měštěnín. Anebo mladou, uvnitř ještě horkou svou novinkou. A nemusíš se jich bát, tady je antikvariát. 


Zjevení pana Okamury

Papež jmenoval sedmnáct nových kardinálů. Vybíral z těch, co jsou „cítit ovcemi“. To apoštol lásky Okamura je cítit tajemstvím, když skrze vlny Radiožurnálu varuje: „Pokud ve volbách neuspějeme, vyroste tu k naší SPD jiná alternativa.“ První znamení už tedy známe. Aneb sobotní úryvky ze Zjevení pana Okamury.


3 názory

Kočkodan
19. 11. 2016
Dát tip
V lůžku nastal hýždí summit, včera také, zítra zase, sexíkovat? žlázy šťavit? tak to už je dávno pasé...

Gora
19. 11. 2016
Dát tip

Legrační polibek:-) a Okamůra:-)  a poetické ostatní, pro mne nej  antikvariát:-)


Diana
19. 11. 2016
Dát tip

Zajímavé, k zamyšlení *


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru