Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

svět podle Zdendy

24. 11. 2016
13
16
1347
Autor
agáta5

ale jo, Zdendo, vyber si parťáka sám :)

Písmák je prolezlý diletantizmem a těžko stravitelnou poezií. Se špatnou poezií jde ruku v ruce rádoby slušná a dokonce i neodborná diskuze, občas i nějaký ten sluníčkový názor s dojímáním se.

Nemoc, která se rozlézá do našich domácností, do našich ložnic a kuchyní je třeba zaléčit nebo odoperovat. Jiné cesty není. Nelze trpět tento mokvající vřed na prsou modrého serveru!


A tak vyvstali noví bojovníci upřímného slova, srdnatí ve svých projevech, předat světu svoji výjimečnou medicínu. Dávkování pokud možno ihned, nekompromisně a bez umrtvení. Od monitorů zručně odhalují pokřivené povahy poetů, obratně zasahují do jejich prohnilých duší a hloupých komentářů přesně mířenými řezy svým spravedlivým skalpelem.


A světe div se!  Písmák se uzdravuje.


Ti z nejchromějších padnou do hrobu sami, ty odolnější se popostrčí nohou.  Už žádná nepovedená chamraď, už žádní rádoby umělci.

Písmák zažívá přerod. Všude rozkvétá pravda. V poupatech oživší poezie zavoní upřímnost. V genech nových poetů již není špatného chromozomu. Rodí se jen skvělí a upřímní písmáci a jen nejlepším z nejlepších. Těm tupým a zapšklým na okraji písmácké rezervace vybuchují počítače, chromnou ruce a slepnou.

 

V tu chvíli se chrabří bojovníci otáčejí a jejich pohledy se zastavují na serveru Pište- povídky.cz
Chytnou se za ramena a s veselou písní na rtech odchází konat dobro...

 


16 názorů

upupa
08. 12. 2016
Dát tip

Ja už na ne nemám odvahu.


agáta5
07. 12. 2016
Dát tip

jj, může :))) nebo spíš musí!!


upupa
07. 12. 2016
Dát tip

To je sila! To sa môže? Písať takéto pohádky?


agáta5
28. 11. 2016
Dát tip

ale jo, je to spíš taková satirka na některé písmáky, vyvolal to movsar svým textem svět podle...  a docela se to ujalo na chvilku :)  díky za čtení

všem


Lakrov
28. 11. 2016
Dát tip

Tak nevím do jaké míry je to oslava a do jaké míry ironie a jen pomalu mi  dochází, proč je to uveřejněo jako pohádka, ale e přesto se domnívám, že  podobně úderných textů by se na Písmáku uplatnilo i víc.  Nebo jse snad to, že se tu v krátké době objevily dva s podobnou tematikou,  následek nějaké soutěže? :-)  Tip.  


Markel
26. 11. 2016
Dát tip

chtěla bych mít kamarády

co má dílka mají rády(i)

tahle klání půdu  hnojí

jenom srabík se jich bojí :-)) *

 

 


agáta5
25. 11. 2016
Dát tip

tak jsi mě ukecal :)


agáta5
25. 11. 2016
Dát tip

:) dikes za klubík a za čtení :) jj, plamennost téměř biblická

Zdendo, no mě přišlo líto, nechat tě dělat tu špinavou práci sám, r.l. je tvrďák, s ním za zády dokážeš divy :))  jj, na PP je konání dobra velmi velmi obtížné :)))

vk, tak Zdenda je o level lepší, to je jasný :)

 


Lnice
24. 11. 2016
Dát tip

dobrodinců není nikdy dost.-)


Asi půjdu někomu dát úsměvného smajlíka  a trochu se rozněžnit nad květinkami a zvířátky. :-) /T


vk
24. 11. 2016
Dát tip
Zdendove texty ba bavili viac

tak rychle do klubu, než mi vybuchne počítač...:o)


Whitesnake
24. 11. 2016
Dát tip

Příkladná plamennost, až téíměř biblická. Tato rovnice ovšem nemá řešení. Každý má svou pravdu a těch je nekonečné množství. Bohužel :-(


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru