Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rybičky

02. 04. 2002
4
0
1300
Autor
Žůrek

 

         Starý rybář rozepnul svůj plášť a hleděl vzhůru. Tam totiž, tam to bylo jiné. Vyšplhal po stromu a vážně. Vážně, dokola bylo mnoho stromů a šero nikde. Tady se houpaly ještě neolistěné větvičky, zimní krajině ještě nepřišlo k chuti víc, než zbavit se sněhu a teď už i mrazu.

           Smály se. Každá větvená -  tak – jak se větví opravdové větve. A on přitom hleděl jen na jejich konečky. Spící, zakrnělé pupínky doufaly v jaro. Přesně tak se snažil doufat i onen rybář, co neodolal a hrál si s empatií, která dávala příroda jen sama sobě. A tak teď zkoušel vše dokonale vychutnávat z výšky stromu.

            Vše by šlo, nebýt oné prazvláštní třenice. Svaly se napínaly, kůže se drhla o kůru a rybář si byl jistý, že musí, musí dolů. Tam totiž, raději na stoličce, než na zemi, vše šlo lépe. A to třeba i přes to, že nebylo vidět pupínky a v nich i tu nejlépe spatřitelnou důvěru v budoucnost.

 

Honzík Žůrek, 2002


Blue_Jane
06. 07. 2002
Dát tip
Tak tohle se mi líbilo asi nejvíc. Stručné a výstižně řečeno. Žádné zbytečné rozepisování a přitom jsi řekl vše, co jsi chtěl říct. Jo!

krikloun
05. 07. 2002
Dát tip
atmosfééry..aspoň tři!

clovrdik
15. 04. 2002
Dát tip
:-)))))) má to atmosféru a je to hravý; nejní to špatný, fakt ne :-)

Seregil
09. 04. 2002
Dát tip
Stylově dobře podchycené. Hezký závěr. Jemně vyjádřená atmosféra. *)

Krpoň
08. 04. 2002
Dát tip
Je to dobře napsané, s konejšivým názvem a démonickým koncem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru