Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smartrendez-vous

03. 12. 2016
5
5
1002
Autor
Movsar

Smartrendez-vous

Byli ve Světě oříšků. Dali si chytré rande po ránu, oříšky prý podporují mysl. Teď si skrze sklo tramvaje posílají květy úsměvů. Ty od ní jsou pestré a vlhké, ty jeho jsou jako z věnce od státníka. Pak se vůz rozjede Hellichovou a pěna dní ty dva odnese na čas každého jinam. Až zas dostanou chuť na arašídy v cukru, potkají se. 


Latté

Je ráno, zvedá se listí na náměstí Míru. Za oknem kavárny muž, udělali mu latté a on teď dává odstín svému kníru. Na fejsbůku už mladé maminky rozpoutaly další při o to, jak správně kojit. Je to věda, zdá se. A prostřednictvím free wi-fi si muž v kavárně v té diskusi čte a olizuje svůj mléčný knír.


Žízeň

Proč lidé v pátek večer žízní víc než jindy? Ti, co jjeich žízeň kojí chromovaným cecíkem, se neptají. Prostě jejich děti ukazují vyprahlá ústa a oni je zalévají rzí a pěnou. A když už mají dost, a přesto by dál rády pily, chytnou je za límec a praští s nimi o obrubník. Jak je proti tomuhle svět maminek něžný a chápající.


Pátečnice

Zpěvačky, tanečnice, dobré společnice. Dejme jim jméno: pátečnice. Usadily se v tom dni jako zvířátka ve své nice. A dělají ji pestřejší, všemi těmi peříčky ve vlasech a kolem krku, barevnými punčochami a třpytkami po těle. Je to druh známý, a přesto nikdy docela poznaný.


5 názorů

Movsar
03. 12. 2016
Dát tip

díky za čtení!


Movsar
03. 12. 2016
Dát tip

díky!


Kočkodan
03. 12. 2016
Dát tip
Je to dobrý, u sta hromů, pochválit tě musím zkrátka, obzvlášť nadchnul cecík z chromu a praštěná kojeňátka.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru