Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč chodit na Písmák?

08. 12. 2016
4
13
1915
Autor
Abelquin

dnes naposled?

Málokdy se v depresi vrhám na Písmák, abych tu načerpal rozumy. Čtu si a pak si říkám, vždyť bych mohl taky vlastně něco napsat, a píšu rovnou do obdélníku jako teď. Povídky sem nevkládám, jen velmi zřídka neprovokuju... Ale poslední dobou, rozuměj dnes ráno, mě vyděsilo jak něčí odporné a hloupé texty, snad ještě odpornější tou hloupostí, než hloupé svou odporností, dostávají desítky tipů a výběry a různé další pochvalné poštěkávání se ozývá, zatímco jiné zapadají. A říkám si, jak jsem to kdysi v mláví mohl snést? Písmák jako mikrosvět demokracie by stál za to snad i zkoumat. A už si uvědomuju, že v reklamní agentuře bych asi neuspěl, neumím si vůbec představit lidskou nízkost... Snad je pro mě ještě snesitelné, když na sebe lidé nadávají, mluví sprostě, fackují se a plivou po sobě, nejhorší ale je, že se u toho tváří, jakoby přemýšleli.


13 názorů

upupa
11. 12. 2016
Dát tip

Ale potom kde je tá "sloboda"? Totiž, ak si pochlebujú, asi sledujú cieľ? Ale aký? Aby, keď už nič iné, aspoň komunikovali? Podobne trkocú tetky na trhu - najprv si vychvália aj špinavé boty, potom sa za chrbtom ohovárajú. Ale to je normálne. Áno, lebo normálnosť je už taká. Dovolávaš sa premýšľania? Ó, ale to zas normálne nie je.


Luzz
08. 12. 2016
Dát tip

píšeš, že jsi sem chodil už dříve... a pořád tě to udivuje? :)

(snad každej soudnej člověk ví, že literární weby jsou takovými rybníčky... ne, že by se tu žádný zlatý rybky nenašly, ale většina jsou jen kapříci, co se bahní... a užívají si to)

 


Abelquin
08. 12. 2016
Dát tip

No, dík za zprávu a za upřímnost, nabídka je to milá, ale nepřichází ve vhodné době. Možná pozdě, možná brzy, kdo ví... :-)


Jsem rád, že jsi to pochopil. Literatura v mém životě představuje hobby a náplň jinak prázdných dnů. Bez z ní bych se tak nějak nudil a prostě jen tak bez rozmyslu vyhazoval peníze rodičů. Víš, táta s mámou vlastní v Praze velkou mediální agenturu, která bude jednou patřit mně. Ale mě bohatství sere. Letos napříkad k Vánocům dostanu druhý segway a nový iMac PRO.

...Ale proč? K čemu druhej segway? Rodiče mě používaj jen jako nástěnku svých úspěchů. Sice mám úplně všechno, na co si ukážu, ale myslíš si, že mě to nějak uspokojuje? Ne. Všechno mi díky tomu připadá marný a zbytečný.

Hele, mám nápad. Co kdybych Ti za svoje prachy v našem nakladatelství vydal sbírku? Chceš?


Abelquin
08. 12. 2016
Dát tip

Tak samozřejmě děkuji za tip i za komentář. Aby tomu bylo rozumět, nemyslím si, že bys psal nejhůře ze všech lidí na světě a je možné, že v jistém kontextu vyčníváš mezi ostatními a brzy ti vyjde básnická sbírka, o kterou se už teď rvou nakladatelé, takže je vlastně všechno v pořádku a je báječné, že spolu takhle přes Písmák můžeme komunikovat, i když já jsem to štěstí neměl, aby se můj život vyvíjel takhle uspokojivě. ;-)


Ó, krásné, krásné, kolego umělče! Těší mě, že jsi mne vzpomenul ve svém komentáři. Nejsem Ladislav, jsem Radovan, básník, jehož básně vedle básní jiných profesionáních básníků září jako démanty vedle psích hromádek.

Je mi zatím jsem osmnáct let, ale už jsem uznávaný a oceňovaný, nakladatelé se o moji tvorbu rvou, již brzy mi vyjde básnická sbírka. A nejlepší na tom je, že o literární pavědu jsem v životě ani nezavadil. Je mi ukradená.

Uděluji tip ze soucitu. *


agáta5
08. 12. 2016
Dát tip

jj, každej si tu najde to svoje,

že se tipy dávají a komentují věci, nad kterými i já kolikrát čumím - třeba slogany cizích dávno mrtvých autorů muhehehe ...  to mě už dávno nebere, tvořím to svoje, chodím k těm, co mě baví číst... v tomhle je virtuální život skvělej, nikdo mě nenutí číst a komentovat něco, co mě neosloví... 


ve skutečném světě taky potkáváš lidi divné, s kterými se moc nebavíš, a lidi, co tě osloví pozitivně...Písmák je prostě takový malý svět sám pro sebe, s různě barevnými figurkami...


Abelquin
08. 12. 2016
Dát tip

to se stává, a ty to tu asi nevnímáš podobně...? mně se stává, že když načerpám něco od lidí, tak to pak taky vyvolává podobné vyjadřování. ale toho, že tu lidi chválí něco, co je divné, například jakýsi text o sbírce od autora, který se jmenuje nějak jako Ladislav Skromný - Tvořivý, tak to je pak zvláštní. já na Písmák chodil dávno, kdy jsem ještě nebyl blázen, kdy jsem ještě neměl vystudovanou literární vědu atd. atd. a to mě teď zamrzelo, že jsem se tím tehdy nechal tolik ovlivnit... a kolikrát jsem tu viděl něco zajímavého a pod tím nesmyslnou diskuzi.


agáta5
08. 12. 2016
Dát tip

jj, plivnul sis móc hezky...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru