Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kvitance pohlavnosti

18. 12. 2016
9
5
962
Autor
Movsar

Kvitance pohlavnosti

Smějí se do vína, je sobota a půlnoc. Čas plnit biozávazky. Tanec, hudba, pohledy, sladká slovíčka, všechno jen kulisy. Ke koliak malým nehodám dojde, to se ráno z rádia nedozvíme. Teprve později zpola prázdné rodné listy vydají zprávu o radosti. Kvitance pohlavnosti.


Nehasnoucí sdělení

Zpěvačka z nočního rádia zpívá nothing compares to you. Sdělení, co zahřeje. Třeba je slyší, komu je určeno, a jen tak zlehka se usměje. Alespoň to. Svět je plný pohnutých sdělení, a i když žijeme v tak přesné době, mnohým je určeno míjení. A rozfouká je to nakonec do všech koutů. Ale třeba těmi kouty někdo chodí a posbírá je jako suché listy na podzim, jen tak pro radost a pro jejich nehasnoucí tóny. 


Usínáš proti louce

Sněžné mraky žloutnou nad městem a ty za oknem, bezpečná od nepřízně času, můžeš usínat třeba proti louce pampelišek. Je ti krásně, ta záplava hřeje. A peřinami květů už se blíží muž, ozbrojený úmysly, ten bazilišek.


Vánoce

Pokoje už pomalu svítí do noci pestrou zprávu, že jsou tu zas Vánoce. Drmolení televizí a předepsaných nálad. Vraždění v ulicích a těžkání měšců. Punčová mánie pod obecním stromem na náměstí. I to jsou Vánoce. A přece, někde za oknem potemnělým jen tichou nadějí drží se milenci za ruce. Stranou protokolu, na dosah smyslu.


5 názorů

agáta5
21. 12. 2016
Dát tip

nehasnoucí sdělení nejvíc, ale celkově velmi podařené


Lakrov
21. 12. 2016
Dát tip

 ...biozávazky... je pěkné slovo, výstižné a originální.  Nikoli ...koliak... -- to je asi překlep.  Ono nehasnoucí sdělení bylo tuším určeno tomu, kdo ho slyšet už nemůže.  Nezvykle málo erotiky (a množství poezie) je v tomto tvém díle.  Tip.  


Kočkodan
18. 12. 2016
Dát tip
"Tobě se nic nevyrovná“ jsem už slyšel mnohokrát, ale líbí se mi to pořád. (Samozřejmě nemluvím o písničce...) ;-)

fialka...
18. 12. 2016
Dát tip

Nehasnoucí sdělení   ***


Gora
18. 12. 2016
Dát tip

Usínání proti louce se mi jako představa dnes zamlouvá asi nejvíc:-), ale i sbírání suchých listů:-).


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru