Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zakopanej pes

31. 01. 2017
3
0
815
Autor
Cimanad

Zakopanej pes

Tak minule jsem řešila, co s náladou pod psa, teď zase řeším, kde je zakopanej pes. Chudák, asi byl moc starý, pošel, a tak ho někdo někam zakopal, aby nám potom byla kladena otázka - kde je zakopanej pes ? Já tedy věru nevím, kam si lidé pochovávají své miláčky, když je opustí a odejdou do psího nebe, hřbitovů pro domácí mazlíčky je asi pomálu. I když by jistě nebylo od věci přinést na hrobeček třeba kost nebo jitrničku. Tak to tedy zase nevyřeším. Někdy se mě  ptají, v čem je zakopanej pes, ale to také nevím.

Každý pes má jistě jinou povahu, ale co když vám někdo řekne, že máte chování řeznického psa? Ten se ale jistě musí mít velmi dobře, nemá zapotřebí být nerudný a otravný, protože je u zdroje potravy, a tak tedy proč chování řeznického psa? Dotyčný pes je v tom  zase nevinně, jako ve všem ostatním. A nedivte se, že po tom všem negativním by ani psa nevyhnal, když je venku jako dnes - mráz a plno nového sněhu.

Ještě je tu jeden otazník, a to bela s velkým B. Když se řekne, stojí to za starou belu, je v tom opět pes? Je to Bella z dobrodružného příběhu Bella a Sebastian ? Tuto fenku jistě každý znáte ze školní četby nebo z filmu, proč se jí zase přiřazuje hanlivé označení ?

Také můžeme žít na psí knížku.

Je tedy jasné, že za vše může pes. To je tedy psí život !!!!! 

Doberu se už konečně něčeho, co bude pozitivní přirovnání pro naše miláčky? Jediné mě napadá šťastnej jako blecha.

Máme tu ještě ve zvířecí říši žábu na prameni, kozla zahradníkem, kuřeti by neublížil, ani kuře zadarmo nehrabe, vychytat mouchy......a další a další.

O těchto živočišných druzích se již rozepisovat nebudu, to už nechám na vás, abyste se zamysleli a našli vlastní zdůvodnění těchto přirovnání.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru