Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koryto

08. 02. 2017
4
2
689

Jáj, lidi, kurva! V pondělí su dostala šmak na vlašské ořechy jako. Tož su došla na půdu, nabrala si z necek, dosrala sa s tím do kuchyně a začala lůskat. Eslik nevíte, jak sa lůská, tož to sa dělá tak, že odevřete mordu, mrdnete ořech mezi zuby a prásk, kurva, jebnete do brady nohó od stola. Začala su tedyk lůskat a lůskám a lůskám a najednó svinská řacha a tchyňa sa dáví a z huby jí lezó jakésik plastové sračky. Představte si, že té svini rupla zubní protéza! Normoš sa rozlétla asik na sto štoků a jako gut, no ne?

To víte, bola su nasratá! Pustila su tchyni z kravaty, čopla ju pod krčiskem a Ty svině nečistá, to sis nemohla u teho zubářa nechať zprasečit něco trvalejšího, kurva? Třeba klofáky z litiny? Čím teď bodu lůskat a přerážat novodurové trubky?

A tchyňa enem jakosik huhlala a slinila a z mordy jí padaly ty porculánové klencáky, tož su jí vrazila pár facek, všecky ty štoky z ní vytahala a kůkám, eslik to eště nepůjde jakosik zrychtovať dohrumady. Lidi, nešlo to. Bolo to dojebanější než Ivetka Bartošovic na kolejích. Trochu su to tedyk zrasila nohó od stola a vyhodila to z okna na cestu. To je jasné! Tchyňa lamentovala svinsky, mávala pazórami, asik mi chcela řect, že to bolo svinsky drahé jako.

A já Asik mi chceš řect, že to bolo drahé, viť?

A tchyňa Hrrk hrk hrk, nebo co, kurva.

A já Guvno drahé! Laciný krump to bol, úplná póťovka! Buď ráda, že je to v tahu. Ale neboj sa, až v hospě rozbiju džekpot na automatu, tož ti u jetnamců kůpím nové! A narvala su ji do jejího mrdníku, přikurtovala řemenami a fertig.

Kolem čtvrté odpuledne připrcal starý z fachy a kůká co to leží na záhrobcu, zvedne to a jde s tím ke mně a Milu, prosímtě, co totok je?

A já Anik nevim, papriko.

A paprika to prohlíží a najednó zbldne a Milu, ježišikriste, to vypadá jako když...! A běží do mrdníku ke tchyni a Maminko, rychlo ukažte pusu a jéžišimaria, co sa vám to stalo, kdo vám to udělal?

A tchyňa Mi-u-a! Mi-u-a! A okazuje na mě.

A já sa smála! A dobře, nechcela su žalovať, ale nedá sa nic dělat, když to na mě sviňa strká! Normoš chcela uprchnůť a dát sa k cirkusákům, kurva. A jak vyběhla z baráčiska, tož zakopla o Žerika a napasovala to ksichtem do králikárny, kurva. 

A starý Milu, to není možné, temu nevěřím! To jsi mamince určitě udělala ty, přiznej sa! 

Dostal nohó od stolu přes kefu a Chuji, i kdybych sa přiznala, tož teď už na tom stejnak nesejde. Tchynino umělé klofáky sa odebraly do věčných lovišť.

A degen už ani nepípl.

Přišel večer, šici sme sa sesedli ke stolu a jáj, kurva, bolo to čupr gut, bo su připravila plátky z kližky staré dojnice, co nám v JZD chcípla na kravsků žlůtenka. Ono je to svinsky nakažlivé a jde to aji na člověka, ale když sa to udělá řácky v papiňáku, tož je to gut. Bola tedyk ta kližka a žereme šici a mlaskáme, ale tchyňa, jáj, to su sa mosila smat! Jak to mesko bolo tuhé jako podešev, kurva, tož to těmi dásněmi nemohla ukósat. Převalovala to v mordě a slintala jako degen.

A starý Maminko, ježišimaria, počkejte, já vám to nějako najemno nakrájím, když teď na přechodno nemáte chrup a jak to řikl, tož sa na mě vážně podíval.

Srala su na to a kůkala, jak debil krájí svini mesko na malé kůsky a krmí ju s tím, ale sviňa sa dávila a bolo to na guvno. Dělala u teho zvuky podobné temu, co jde z kadibůdy, když sa kakčí a bleje dohrumady a mně to začalo jakosik srat.

Totok u stolu nebodu trpět, zabékala su hromovo! Tchyňa bode ode dneška žrát s prascami v chlívku!

A starý Milu, to tedyk ne! Je to moje maminka a já chcu, aby sa najedla hezky s námi jako člojek!

Mosila su ocenit, že má kuráž. Věděl, že dostane pecku mezi očadla a stejně řikl svůj názor. Jebla su ho a Chuji, dobrá, navrhuji kompresoromis, neboj jak sa to tento. Tchyňa bode žrát tadyk v kuchyni, ale dycky až sa najíme my. Ale bode žrát z koryta, bo sa chová jak dobytek. A zvedla su sa, vytáhla ze stolu dláto po prafotrovi a šla to koryto rovnó vydlabať.

Venku ve dřevníku si vzala poleno, rozštípla ho sekeró na dvě půlky a pak tu jednu začala rasiť tím dlátem a dělat dutinu. Bolo to celkem náročné, bo su sáhla zrovna po jasanovém poleni a to máte tvrdé jak štolverk, ale po asik tak půl hodině bolo hotovo. Dala su koryto na řbet a razím do kuchyně a nestačím žasnót!

Lidi! tchyňa normoš sedí u stolu, na krku brindák a žere mesko, chrůpá ho a tváří sa jako vládkyně všech moří. A starý Mamo, hádej, co sa stalo?

A já Přiletěli zmrdi z marsu a nandali svini do dásní nové klofáky, kurva?

A starý Kdepak, na to bys nepřišla! Představ si, že Lukášek, zatímco si tadyk nebola, vzal staré vepřové zuby, co měl na jakýsik bižologický projekt do školy, udělal z moduritu takové tento, zuby do teho zasadil, uvařil to v hrncu, šecko to krásně ztvrdlo a babička má úplně novů krásnů protézu! A zadarmiko!

A sinátor, co tama stál vedle něj sa usmíval a Maminko, vymyslal su to hezky, viď?

Já sa tak nasrala! To chcete řect, že su sa tím korytem srala nadarmo jako? Asik vás zabiju! A čopla su koryto jako obuch a rasila je šecky, až to létalo. Degeni prosili, ať je nechám a jejejeje, maminko, nebi nás, nebi nás, my už to nikdy neuděláme, ale já bola neoblomná. Zrasila su je, vytáhla tchyni z huby ten modurit, rozšlápla ho a bolo to.

Když řiknu, že sviňa u nás bode žrát z koryta, tož to tak bode!

A bolo to. Tchyňa už druh den krásně papá z koryta jako čuník a je ráda, víte, nakonec totiž zjistila, že když sa jí dají pomyje, že to je čupr gut, bo to je řítké jak sračky a nemosí sa to kůsat.

 

 


2 názory

Lakrov
16. 02. 2017
Dát tip

Pobavilo mě jak to objasnění na konci prvního odstavce, tak přirovnání (...na kolejích...) v odstavci třetím. ...Jetmanci... mi připomněli mou (dávno nežijící) tetu -- ta řikala Jetmanci a myslela to zcela vážně!  Ta starostlivá pasáž, v níž se ...připrcal starý z fachy... je nezvykle jemná; myslím, že úplně jiná, než cokoli, co z tebe (pod tímhle nickem) na Písmák vypadlo. Koryto, čítanka... to byl Neruda, ne?, Dědova mísa :-)  Tip.  


Movsar
08. 02. 2017
Dát tip

miluno, tvoje texty jsou jako pohlazení. moc pěkné, jak se tady říká. a - myslím to upřímně!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru