Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jaro

04. 04. 2002
2
0
1273
Autor
Hody

Jaro

Dnes ráno jsem se probudil a jaro stálo nad mou postelí. Růžovým pohledem plným rozkvetlých květin mi hledělo do tváře a ústy z orosené trávy mi šeptalo “vstávej”. Jeho hlas byl podoben ptačímu prozpěvování.

Lenivě jsem se protáhl. Jaro si mně prohlédlo a pak se usmálo. Z úst mu vanul lehký svěží vánek plný vůní a dojmů, plný třpytících se vodních hladin, plný horských bystřin a nejrůznějších odstínů zelené, růžové a bílé, místy se i žlutá pampeliška objevila v trávě. Přivřel jsem víčka a plnými doušky nasával tu krásnou, svěží plejádu dojmů a pocitů z mladého jara, jež nade mnou stálo a smálo se na mně. Po chvíli vlna pocitů z tak krásného setkání opadla a já se ponořil do svých vlastních myšlenek, jarem stále ještě prosycených. Ale nešlo ho přehlédnout, stálo vedle mne a dávalo svou přítomnost najevo svým kouzelným dechem. Beztak mně přišlo pošetilé bránit se jeho svěží jarní náladě.


StvN
19. 01. 2003
Dát tip
Ačkoli je zima, vzpomínka na Jaro je stále živá, přesto mám ale raději Léto.

Hauský
30. 08. 2002
Dát tip
JO JO JOoooo Teď je sice babí léto,ale je to supr zavzpomínat na jaro asi máš moc rád přírodu a pocity z ní a takovej ten svět kolem na Slovensku to na tobě bylo vidět jak si vnímal a užíval si sám pro sebe to vše kolem...... Típek

Astrálka
04. 04. 2002
Dát tip
* a ? :o)

Hody
04. 04. 2002
Dát tip
nic ..konec..teda začátek!

Astrálka
04. 04. 2002
Dát tip
* a čo leto, jeseň, zima ? :o)

Wopi
04. 04. 2002
Dát tip
Jaro si MĚ prohlédlo... usmálo se na MĚ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru