Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malé neandrtálské pozdravení

Výběr: Zbora, a2a2a
14. 03. 2017
11
16
1437
Autor
Movsar

Haribosen

Yukiko má ráda haribo. Už jich tady v Praze spořádala sedm balíčků, a to její výlet teprve začal. Zuby má jako mamutí slečna, rozmělnit želé je s nimi hračka. Když zavládne večer a Yukiko se vrátí do hotelového pokoje, z jejího kufru na kolečkách se sypou gumoví přátelé, měkcí, barevní, slaďoučcí a voňaví. A ona je bere do dlaní a na výraz nejlepších úmyslů a strká si je do úst. „Ne, ty jsi kyselej, brrr, ty jsi pěkně bakanej!“ směje se Japonečka a dělá na bonbón ukazovákem tyty. Pak bere dalšího a už se příjemně usmívá – je sladký. A pak usíná a žije svůj haribosen.


Digitální ztracenka

Party přátel ještě sedí u digitálních ohnišť, povídají si ve zkratkách, vyměňují si obrázky a a taky odkazy k jiným digitálním ohňům, kde sedí podobné party a dělají to samé. Namísto lahve kolují data;hrozba alkoholismu je zažehnána, směje se docela novým druhem smíchu docent Nešpor. Ach, tyhle večery nekončí muchlanicí ve stanu, ale docela diskrétním vzdálením se z dohledu party do přítmí pornografické samoty; hrozba zápalu plic a nebo něčeho ještě horšího je zažehnána, usmívá se spokojeně hlavní hygienik. A taky flanelová košile ráno není cítit kouřem. Jen v případě, že vyhoří harddisk.


Ženy kmene Cherokee

Ženy si teď vyholují jednu stranu hlavy, takže vypadají jako indiáni kmene Cherokee nebo cyborgové z televizního seriálu. Snad chtějí tím divokým vzhledem budit strach v mužích, přimět je k poslušnosti nebo ústupu. Druhou polovinu vlasů si ale ponechávají růst mořem kaštanů, obilí či slív. Pro všechny případy, kdyby se snad na obzoru objevil Marlon Brando.. 


Malé neandrtálské pozdravení

Muži si teď nechávají celý obličej zarůst vousy. Je to malá omluva nevlastním bratrům, které jsme před 40 tisíci lety vytlačili z evolučního rámce. Malé neandrtálské pozdravení přes moře času. 


16 názorů

Gora
20. 03. 2017
Dát tip

Škoda careful - vypracovala by se. A měla tady o to zájem.


z nebe ))


Movsar
18. 03. 2017
Dát tip

díky, vlku. a careful, třeba nás pozoruje a směje se. anebo prská vzteky.


prima dílkaCareful je škoda, byla hustá, ale celkem pravdivá


Zbora
18. 03. 2017
Dát tip

To je skutečně mrzuté.


Zbora
18. 03. 2017
Dát tip

On to byl Egil? Měl jsem za to, že odešla prostě všeobecně znechucena. Jak se mu to povedlo?


Movsar
17. 03. 2017
Dát tip

děkuju stázko


Movsar
16. 03. 2017
Dát tip

děkuju a2a2a, za výběr,ale pčedevším za povzbuzující zprávu. a ano, je to omyl, opravím, díky


a2a2a
16. 03. 2017
Dát tip

3. řádek první povídečky 2x ...do dlaní... nejde o néjaký překlep? Jinak ovšem znovu bezvadné, neandrtálská krásnou poetickou vygradovanou korunkou. 


Movsar
15. 03. 2017
Dát tip

děkuju, přátelé. zboro, taky by mě zajímalo, jak by se tady rozohnila  anad čím vlastně. někdy to předvídat šlo, jindy ne. a právě tehdy to byl báječný ohňostroj. ano, smíchy pana nešpora jsou často a skoro vždy děsivé. a díky moc za výběr.


Zbora
14. 03. 2017
Dát tip

Škoda, že se Careful urazila a zmizela. Ženy kmene Cherokee by ji jistě velmi zaujaly. Musí Ti tu bez ní být smutno...

Digitální ztracenka je výmluvná a výraz digitální ohniště by si zaloužil obohatit slovníky newspeaku. Hlavně v poangličtěné verzi působí až honosně. Jestli Nešpor se svým novým druhem smíchu působí stejně děsivě, jako s těmi předchozími, ve stanu bych se s ním taky bál a raději zůstal doma v bezpečí internetu. Mimochodem na Ztracence už taky často visí na střechách solární panely a dole normálně funguje telka, lednice a běhá net. Neutečeš nikam. 

S těmi Neandrtálci teď často běhají takové ty fantastické zprávy, že podle nejnovějších zaručeně nejmodernějších a nejpravdivějších výzkumů nám v žilách koluje asi pětina jejich krve (nevím, jak to zjistili a která pětina to je, to se mě neptej), ale prý to vypadá, že jsme jakoby spíš nějak splynuli nebo co. Tak bacha, doba je nejistá.


agáta5
14. 03. 2017
Dát tip

super, tohle nemá chybu


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru