Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nech mě

01. 04. 2017
2
6
501
Autor
Thailo

Jako v souhvězdích galaxií

nech mě luštit v pihách na tvé kůži

Nechej mě se starat

Jako Malý princ o svoji růži

Jako záře měsíce letmo spadá do krajiny

nech mě hladit tvoje tělo

Jako luční kvítí, jež notuje si s motýly

nech mě dělat, co by se mělo


6 názorů

Alenakar
06. 04. 2017
Dát tip

Klišé hrozí tam,kde píšeš o "krásných" věcech jako jsou třeba květiny a motýli. - I o tom se dá psát věcně a prostě,ale je to těžké. - Vždycky,když se ti chce něco napsat tak nějak  "AUTOMATICKY", i když máš třeba pocit,že ti to jde ze srdce,je v tom velké nebezpečí.


Thailo
03. 04. 2017
Dát tip

S tím klišé to bude těžké, poněvadž nemám nejmenší tušení, co klišé je, a co už ne :D Ale to se snad časem načte. Se vším souhlasím, ale tu záři měsíce, i přes tvoji výtku, bych tam i v nějaké pozdější úpravě nechal. Jinak moc děkuju za návrhy, vážím si toho a pokusím se příště neznít jako automat na slaďárny :D :) 


Alenakar
03. 04. 2017
Dát tip

Típek zatím dát nemůžu - je to až příliš přepoetizované. Přesto je začátek z hlediska nápaditosti textu slibný. Nápady máš a to je důležité. Musíš se ale vyvarovat "poetizaci poetického". Na to,že píšeš několik týdnů to zase špatné není.  Návrh na zlepšení ? - Klidně zůstaň u Saint Exupéryho(mám ho docela ráda).Vyměň ale některá slova. V souhvězdí z pih se můžeš například ztrácet,nic tam neluštíš ,tělo nehladíš "jako záře měsíce letmo spadá do krajiny "- a když si "luční kvítí notuje s motýly" - to už je opravdu moc.  - Myslíš ,že bys uměl tu básničku napsat jednodušeji ,nápaditěji a bez poetických klišé ?


Gora
02. 04. 2017
Dát tip

Tak snad se někdo z redaktorů poezie ozve...docela tě chápu, já bych taky asi udělala nejlépe, kdybych se na básničky vybodla, ale nějak mi to nedá, no...

Ze svých dojmů z tvé básničky ti mohu doporučit asi jen tohle- máš celkem neodůvodnitelná velká písmena na začátcích -určitě aspoň to první Jako. ten verš nad tím asi kontinuálně pokračuje do věty o Malém princi, tak proč velké J? A možná bych se být tebou netrápila odhadování velkých - malých písmen a psala vše malými a bez interpunkce:-)


Thailo
02. 04. 2017
Dát tip

Poezii jsem začal psát jen před několika týdny, tak to chápu. Právě proto to sem dávám, chci nějaké návrhy na zlepšení


Gora
02. 04. 2017
Dát tip

Jen můj názor - určitá poetika v básni je, i cit, pro slova a tak, ale povídka od tebe mi sedla víc:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru