Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pařížské metresy

05. 04. 2017
8
3
800
Autor
Movsar

Barevné vlaječky intimity

Z balkónu visí prádlo a vrhá plápolavé stíny na fasádu vedlejšího domu. K městu tyhle barevné vlaječky intimity patří, i se svými stíny. A ty vrhají fetišisté, nenápadně slídící po saténu. Jak ho ucítí, útočí.


Číňanka v chůzi

Číňanka v chůzi. Třepe bledými prsy jako při tajemném tanci, jejž tančí ženy jejího lidu k uctění císaře už tisíce let. Ach, jak stará je ta říše a erotika sama. Rytmus je hypnotický a prostý: nahoru a dolů. Císař u něj, znavený vládou nad tak nesmírnou zemí, pojídá rýži a civí. Ovšem nejen jeho, i můj pohled je teď snivý.


Petrohradský Giocondo

V rádiu hlásí výbuch v petrohradském metru. Očitá svědkyně popisuje muže kavkazského vzhledu, jenž se měl cestujícím dívat do očí a záhadně se přitom usmívat“. Čečenská stopa je rázem svedena do Toskány 16. století, odkud si atentátník, patrně milovník renesančního malířství, vypůjčil masku Giocondy. A možná že i jeho skutečná identita zůstane navěky neznámá. 


Možná to byl omyl

Mohl se odevzdat kvetoucí třešni a pod ní něžným bílým dlaním, mohl si přečíst básně pana Kainara, mohl si upéct kukuřičnou placku a při západu slunce ji sníst jen tak naholo nebo s marmeládou, mohl se jít procházkou odnikud nikam.Namísto toho podpálil metro. Lidé utíkali a křičeli a některým hrůzou hořely vlasy, jak vypověděli svědci, muselo to být jako v pekle od Hieronyma Bosche. Možná to byl jen nějaký omyl.


Pařížské metresy

Ptáčkům do hnízd a městu do neonů, tak zas jednou prší. A v ulicích pro dospělé zmoklé Magdalény. Před lety v Paříži, okolo oblouku Saint-Denis, v podobnou hodinu, na stejném prahu jara a ve stejném dešti, měly deštníky; a pod nimi se třásly, i když noci už byly docela teplé. 


3 názory

JARUB
07. 04. 2017
Dát tip

Ta Paříž je naprosto věrohodná.....


Gora
05. 04. 2017
Dát tip

Krásně napsané.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru