Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Banán s příběhem

13. 05. 2017
8
5
673
Autor
Movsar

Japonka a Tao

Na Výtoni do tramvaje nastoupila plachá Japonka v šortkách. Čte z knihy Tao a po svých nahatých stehnech nechává stékat pohledy mužů. Trpělivě, čte z knihy Tao.


Banán s příběhem

Dívka v rozhlase zve na „férovou snídani“. Podává se tropické ovoce pod značkou fair trade. Není to sice laciné, jak dodává redaktorka, ale lidé nebudou litovat. Zpráva hned nato je z Ruska: Zdražila vodka. Už stojí 203 rublů..Ruský člověk je tak postaven před hrozivé snídaňové dilema: vodka, nebo banán s příběhem?


Křížovkář

Vítězem velké křížovkářské soutěže se stal pan Míla Piškůtek z Nového Strašecí. Tak stojí v magazínu v pamětním řádku pod křížovkou. A někde za závěsem, u kuchyňského stolu v domku v Novém Strašecí se už nad další křížovkou krčí pan Míla. Neboť neusíná na vavřínech.


Seven stops by twenty two

Dívenka v klobouku u Máje se ptala, kudy na Hrad. A padla na Američanku. Ta se ale dobře orientovala a zdůrazňovala, že je to rozhodně na kopci, on the hill. Pak nahlédla do zázračného telefonku, poprosila jej prstíkem podobně jako Šebestová sluchátko, a rada byla na světě: Seven stops by twenty two.


Požár rolí

Schovával role od papírových ubrousků, aby z nich mohl za pomoci lepidla a špagátu vytvořit zahradní nábytek. Židle, stolek, podstavec pro květiny. Malý papírový kout. Jednoho dne požár vzal všechnu naději, aniž by k sobě stihl přilepit byť jen dvě role. Zahradní kout zel prázdnotou. Událost se, podobně jako požár, nesla všemi médii. CNN, ABC, Fox News, Nova, ČT24, Al Jazeera, rozhlas, internet. Lidé na celém světě byli dojati. Vytvořila se hnutí solidarity, svět okamžitě křižovaly zásilky rolí od papírových ubrousků. Ani když vyhořel Řím, nebylo kolem toho tolik povyku. Žijeme v nádherné době, říká pan Michal. 


5 názorů

Tym
31. 05. 2017
Dát tip

Banán s příběhem je naprosto skvělej. Díky za křeče v břiše od smíchu.T.


Markel
23. 05. 2017
Dát tip

kdyby svět nebyl komický

smutno by bylo navždycky *

 

 


Gora
13. 05. 2017
Dát tip

Rozumím.


Movsar
13. 05. 2017
Dát tip

díky. s m.h. to je ironie. svět je spíš komický.


Gora
13. 05. 2017
Dát tip

Koukám, že pana Michala H. rád cituješ:-)

Máš to krásné - Taem začínaje a požárem /Říma/ konče.  Křížovkář M.P. je třešnička na dortu:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru