Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dálky nemusí být vždy jen modré

22. 05. 2017
5
4
804
Autor
Oldjerry

Není to tu poprvé... je to jen nově upraveno...

Dálky nemusí být vždy jen modré

Vlastní kniha, nebo kniha s autorskou skupinou  je možná vaším tajným přáním. Vydat vlastní knihu lze s dvěma cíli: mít hmatatelný výsledek vlastní tvůrčí práce, nebo zbohatnout. To druhé jsem zapomněl dřív, než jsem to  takhle zformuloval. Nedávná recese ovlivnila i prodej knih, především poezie a to i od renomovaných a zavedených autorů a básníků, natož knih méně známých či neznámých amatérů.

Já jsem si tuhle touhu naplnil poprvé v roce 2009, kdy jsem vydal povídky Zastávky na hlavní trati a ještě před nimi výběr veršů Sklíčka a kamínky… Po těch dvou ještě knížku svých haiku, fotoknihu Zahrada na východní stráni a sbírku veršů Mé ženě. Mezitím jsem zájemcům vydal už 14 knih. Pokud by některý z Písmáků či skupina autorů, která by do toho šla společně (náklady se tak dělí na přijatelné částky i pro lidi s malým příjmem), jsem ochoten dát komukoli knihu dohromady po grafické stránce i se sazbou včetně zajištění tisku, zprostředkování plateb a dopravy až domů.

Jednoduše dodáte  své texty, stanovíte počet výtisků (min. 10), formát a provedení. Každý knihu uvidí v pdf formě před zadáním tisku a může se k podobě knihy  vyjádřit a  případně navrhnout změny a úpravy.  Potom se platí na základě proformafaktury z tiskárny.

O podrobnostech a cenách se nechá konkrétně dohodnout až budu znát počet stran a požadovaných výtisků, samozřejmě i provedení – zatím tato informace: 20 paperbacků A5 o 100 stranách s barevnou obálkou vyjde se vším včetně dopravy, balného asi na 80 -100 Kč za jeden výtisk, s vyšším počtem výtisků mírně klesá cena jedné knížky. Stejná kniha se pevnou vazbou, barevným přebalem a tvrdou deskou vyjde na 150 - 170 Kč. I zde platí, že čím větší serie  se objedná, tím levnější jednotlivá kniha je. Obecně to platí o černobílém provedení - barevné strany vyjdou asi na čtyřnásobek ceny strany černobílé... Lze vydat společně povídky i verše, je možné vydat knihu s jen černobílými i barevnými vloženými ilustracemi za nevelmi zvýšenou cenu (jeden grafický list se vztahem k textu od renomovaného grafika na formátu na A5 cca 200 Kč, cena je stejná i za ilustraci barevnou). Je možné vydat část knih v podobě paperback a další část v podobě knihy s tvrdou deskou. 

Odměna za moji práci na knize je dobrovolná, jen částkou za autorem uznanou úroveň výpravy knihy a nutnou režii. Proč to dělám? Potřebuji práci a mohu dělat jen takovou, na kterou bezpečně ještě stačím. Zároveň je velmi příjemné dělat lidem radost.  Udělal jsem ji celkem 19 knížkami šedesátišesti lidem, já jsem  sedmašedesátý a moje žena osmašedesátá (:-D

Pro první informaci by to mělo stačit. Pokud budete chtít vědět cokoli napište zprávu… odpovím na každou seriózní otázku :-)   a teď, jako  ochutnávku, vkládám vzor desek.

                                                                                                                                                                                         oldjerry

 

 


4 názory

Oldjerry
09. 06. 2017
Dát tip

Zdenči - to přece záleží na tobě (:-D nikdo to za tebe nenapíše a  ani bys to nechtěla ...


fialka...
03. 06. 2017
Dát tip

Mám už jedenáct říkanek... kolik ještě? :-)))


Oldjerry
23. 05. 2017
Dát tip

Díky, ale já Facebook vynechávám. Mně bohatě stačí BOINC, Písmák, Liter a Libres... Z FB mne lákají, protože jsem tam několikrát byl přes odkaz, na LinkdIn item, ale ani na jednom nejsem  registrován. Ale dík... třeba to bude dobré a změní to můj dosavadní názor na registraci na SS


zvedavec
23. 05. 2017
Dát tip

Zdravím Ťa, Oldjerry, zdielam aj na Facebooku :)

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru